Kunne strengt tatt spist blåskjell mye oftere, nam nam!!
Utrolig at noe så enkelt kan smake så innmari godt.
Alltid vært glad i og så heldig som har en 5 åring som også er det.
Lett tilgjengelig i butikken hele året og kan varieres i alle slags smaker.
Ikke tar dert lang tid å lage heller.
Tok knappe 20 minutter å tilberede hele måltidet inkludert tilbehør.
«Friterte» båt poteter i Airfryer og hadde en deilig Mango Aioli som dipp.
Ønsker du servere med foccacia, søk opp verdens beste foccacia i søkefeltet på hovedsiden.
Dette trenger du til 2 personer
- 1 kilo blåskjell
- 2-3 ss oliven olje
- 1-2 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 dl eplecider eller hvitvin
- 2 dl lett kokosmelk
- 2 ss hakkede urter (persille/basilikum/koriander)
- Chilli olje eller hakket fersk chilli om ønskelig
- Lime i båter eller sitron
- Båtpoteter
- Aioli
Slik gjør du
- Vask og skyll blåskjell i kaldt vann og fjern skall som ikke vil lukke seg. Fres finhakket løk i olje. Tilsett blåskjell og cider/vin og ha på lokk. Rist litt i panna innimellom. Når skjellene åpner seg, er de ferdig.
- Ha da over kokosmelk og la det putre et minutt eller to.
- Server blåskjell sammen med den gode kraftsausen og ha over hakkede urter og lime på toppen ved servering.
Stikkord: #blåskjell, #sjømat