Blåskjell | dampet i hvitløk og Cider

 

Kunne strengt tatt spist blåskjell mye oftere, nam nam!!

Utrolig at noe så enkelt  kan smake så innmari godt.

Alltid vært glad i og så heldig som har en 5 åring som også er det.

Lett tilgjengelig i butikken hele året og kan varieres i alle slags smaker.

Ikke tar dert lang tid å lage heller.

Tok knappe 20 minutter å tilberede hele måltidet inkludert tilbehør.

«Friterte» båt poteter i Airfryer og hadde en deilig Mango Aioli som dipp.

Ønsker du servere med foccacia, søk opp verdens beste foccacia i søkefeltet på hovedsiden.

Dette trenger du til 2 personer

  • 1 kilo blåskjell
  • 2-3 ss oliven olje
  • 1-2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 dl eplecider eller hvitvin
  • 2 dl lett kokosmelk
  • 2 ss hakkede urter (persille/basilikum/koriander)
  • Chilli olje eller hakket fersk chilli om ønskelig
  • Lime i båter eller sitron
  • Båtpoteter
  • Aioli

Slik gjør du

  1. Vask og skyll blåskjell i kaldt vann og fjern skall som ikke vil lukke seg. Fres finhakket løk i olje. Tilsett blåskjell og cider/vin og ha på lokk. Rist litt i panna innimellom. Når skjellene åpner seg, er de ferdig.
  2. Ha da over kokosmelk og la det putre et minutt eller to.
  3. Server blåskjell sammen med den gode kraftsausen og ha over hakkede urter og lime på toppen ved servering.
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhet! Kickstart med Airfryer ute nå! Kjøp nå!