Egg og rekesalat - spiselige gaver | matpaaminutter

Egg og rekesalat til jul – spiselig gave | matpaaminutter

Egg og rekesalat - spiselige gaver | matpaaminutter

En skikkelig god hjemmelaget egg og rekesalat, perfekt å ha til årets julefrokost/brunsj!

Egg og rekesalaten har vært og er enda svært populær oppskrift her på bloggen.

Kanskje du også vil lage en spiselig julegave til noen i år?

En vertinnegave, eller kanskje bare en oppmerksomhet til noen du er glad i, eller som du syns fortjener det❤

Det nærmer seg jul

Julaften er bare 9 dager unna. Akkurat i år skulle jeg ønske det enda var 2 måneder igjen til jul. Og skulle i tillegg ønske at det var 5 timer mer i døgnet. For i år er vi nemlig langt fra forberedt, eller i rute slik vi bruker å være.

Har du begynt å komme i julestemning og kommet godt i gang med juleforberedelser?

Vi liker og bruker alltid å lage spiselige gaver til venner og familie. Det har blitt en tradisjon. Innholdet kan varier noe fra år til år.

Den populære egg og rekesalaten som har ligget på bloggen et par år nå, trengte få på juleuniformen.

Dette er en salat som ikke kan stå lengre en maks 4-5 dager og bør derfor lages helt oppunder julaften. Her bruker jeg å stå på kjøkkenet lille julaften å ta siste rest. Og helst før Grevinnen og Hovmesteren vises🎄

Egg og rekesalat

Egg og rekesalat i jule uniform

I dag har jeg valgt å jazze den noe opp, men bare bittelitt altså. Den ble innmari god og det synes det faste «testpanelet» mitt også.

«Gurimalla så godt, hva har du hatt i denne?» Når det blir sagt samtidig som det tygges, ja da er jeg happy.

Utfordringen i disse dager er at det er altfor mørkt når det kommer til fotograferingen av mat. Men ikke så mye jeg kan få gjort med det.

Uansett, Håper du har lyst å prøve den ut også.

Husk på å lage litt ekstra dersom du har tenkt å gi den bort, Det skjønner du så fort du har fått tatt første smakstest selv.

Ingredienser til o,4l

  • 150 g ferdig pillede frosne/ferske reker
  • 6 hardkokte egg
  • 1,5 pose lett majones, eller 110 g
  • 2 ss lett rømme
  • 1,5 ss worchestersaus
  • 1 ss presset sitronsaft
  • 1,5 ts chiliolje
  • 1 liten klype sukrin gold, eller vanlig sukker
  • 2 ss frisk hakket persille
  • salt og pepper

Kommentar:

Du kan erstatte worchestersausen ved å ha i 1 ss soyasaus og en liten klype sukringold eller sukker.

Chili olje kan du også sløyfe om ønskelig. Men har du chiliolje i hus, vil jeg anbefale deg å teste det ut. Eventuelt kan noen dråper tabasco også jazze den litt opp.

Du kan bruke pillede reker i lake, men vil anbefale deg å bruke ferske eller frosne, det er jo tross alt bare jul en gang i året😍

Slik gjør du

  1. Grovhakk eggene og ha de i en stor skål sammen med de ferdig pillede rekene
  2. Ha majones, rømme, sitronsaft, chiliolje og hakket persille i skåla og vend det hele forsiktig sammen. Blander du for mye kan det fort bli grapsete.
  3. Smak til med salt og pepper

Kommentar:

Det er ingenting i veien for å bruke Ekte majones i oppskriften. Du kan bruke dill i stedet for persille.

Tips til andre spiselige julegaver kommer som eget innlegg innen få dager!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Bestill boka mi DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA til 349,– Fri frakt og 1–4 dagers levering.Trykk her for å bestille!
+