Denne oppskriften er en sikker vinner når du vil lage noe raskt, smakfullt, sunt og enkelt.
Saftig kylling, deilige og sprø grønnsaker i alle slags farger og teksturer omsvøpet i asiatiske smaker akkurat slik du får det på enhver asiatisk restaurant.
Det å lage asiatisk mat hjemme er både billigere og kan være en gøyal opplevelse i den forstand at du vil bli overrasket over hvor lett det er.
Om du vil bruke nudler eller ris er opp til deg. Grønnsakene kan også enkelt byttes ut med andre uten at det går på kompromiss med smaken.
Det samme når det kommer til kjøtt. Kyllingen kan enkelt byttes ut med biff eller svinekjøtt. Ønsker du en kjøttfri versjon, øker du mengden med grønnsaker i stedet for å bruke kjøtt.
De fleste ingrediensene her har du garantert allerede i hus, og om ikke så får du enkelt tak i dem i enhver butikk som selger matvarer.
Alt i samme panne
I tillegg til at det er enkelt å raskt å lage wok, så er det også mye mindre oppvask. Alt i en og samme panne, bortsett fra nudler eller ris da.
Du kan også kutte grønnsaker dagen i forveien. JEg skreller og kutter ofte grønnsakene samme dag som jeg kjøper inn. De holder seg nemlig godt i kjøleskapet og det er så enkelt å bare åpne kjøleskap døren og plukke det man måtte trenge. Vil tro at det vil øke mengden grønnsaker du spiser ukentlig og det er jo aldri feil.
Når jeg lager wok, bruker jeg wok panne. Men du kan så klart bruke vanlig stekepanne om du ikke har dette i hus.
Håper denne frister og at du vil teste den ut!
Kommende uke blir uten ett fast tema, men litt ymse oppskrifter som jeg håper og tror du vil like. ❤️
Til 4 porsjoner trenger du
- 400-500 g kyllingfilet
- 200 g eggnudler, eller risnudler
- 2 ss olivenolje til steking
- salt og pepper
- 3 ss soyasaus
- 3 fedd hvitløk
- 2-3 ss olivenolje
- 1 paprika
- 2 gulrøtter
- 1 rødløk
- 1/4 brokkoli
Wok saus
- 6 ss soyasaus
- 4 ss sweet chilisaus
- 1 ss sesamolje
- 2 ss hoisinsaus
- 2 ss ketjap manis
- 2 ss honning
- 2 ss olivenolje
- 1 ss maisenna
- 4 ss kaldt vann
Topping
- Sesamfrø
- Frisk koriander
Kommentar:
Om du ønsker en wok som er mer spicy, tilsetter du chili eller du kan ha i srirachasuas!
Slik gjør du
- Kok nudlene som anvist på pakken. Sil dem og skyll dem i kaldt vann og sett til siden.
- Kutt kyllingfiletene opp i strimler. Varm olje i en wokpanne til middels varme og stek kyllingen til den er gyllenbrun. Her må du vende og snu på dem ofte, slik at ingen ting brenner fast. Tilsett finhakket hvitløk og et par spiseskjeer soyasaus. Fortsett å vende rundt på kyllingen til den er gjennomstekt. Tar ca 5-7 minutter, alt etter tykkelse på filetene. Ha på salt og pepper og sett kyllingen til siden.
- Kutt paprika i strimler, gulrøtter i tynne skiver, løk i halvmåner og brokkoli i små buketter. Ha litt olje i samme wokpanne som du stekte kyllingen i og tilsett grønnsakene og stek på middels varme i 3-4 minutter. Grønnsakene skal være møre, men også litt krispy.
- Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Rør ut maisenna i et eget glass. Ha kyllingen tilbake i wokpannen sammen med grønnsakene og hell over sausen. Rør litt rundt, eller «kast maten litt rundt» på wokpannen om du er erfaren på det feltet. Ha i maisenna utrørt i kaldt vann.
- Smak til med litt salt og pepper, eventuelt mer soya og eller sesamolje og la det putre i 2 minutter.
- Du kan vende inn nudlene hvis du ønsker, eller servere de ved siden av. Dryss over sesamfrø og frisk hakket koriander. Velbekommen!