Jeg bare ELSKER scampi og sammen med deilige sprø grønnsaker, egg og en passe spicy aioli, så ble dette en perfekt lunsj i dag
Solen tittet frem i dag, noe som passet oss utmerket!
Hadde time på sykehuset i dag og tok salaten med sånn at den kunne nytes ute i sola.
Men det blåste litt vel mye, så endte med å spise den inne likevel. Typisk Vestlandsvær!!
Våren rykker likevel stadig fremover i køen og nå er det snakk om få uker, før Mai måneden forhåpentligvis bringer med seg tonnevis med sol og fine temperaturer.
Jeg postet et bilde i dag
(det like under her) på min Instagram og Facebook side. Spurte hva de syns manglet/ønsket å ha mer av i denne. Fikk massevis av gode tips og mange som gjettet hva jeg hadde brukt oppi.
Jeg hadde aioli som vi laget sist uke igjen. Men slengte i noen dråper chili olje for å spice den noe opp siden jeg ikke rakk å marinere scampiene på forhånd. Bruker som oftest å ha hvitløk og chili i marinaden. Du kan se på siste bilde at aiolien har fått en litt mer rød/rosa farge
Du må gjerne bruke denne salaten som en BASE/grunnoppskrift.
For her kan scampi byttes ut med kylling, biff, fisk, andre grønnsaker osv.
Gleder meg til å dele massevis av gode salater og dressinger med dere i tiden fremover❤❤
Velbekommen!
Dette trenger du til en porsjon:
SCAMPI
- 10 scampi, trenger ikke ha på spyd, dette velger du selv.
- Olje til steking
- 1 s sukrin gold sirup / evt honning hvis ikke
- salt&pepper
- sitronolje (kan bruke vanlig olivenolje og skvise litt sitron over evt.)
Stekes på panne noen minutter på hver side, eller i Airfryer 6-7 minutter på 190 grader
SALATEN
- 1 hardkokt egg
- valgfri salat, jeg brukte romano og rød Raddichio
- 1/4 rødløk
- 1/2 avokado
- 2 ss mango
- 1/4 agurk
- lime, etter smak
- salatkrydder, hvis ønskelig. Syns Aioli og lime gir nok smak. Scampi har mye smak i tillegg. Men bare å prøve seg frem.
AIOLI, se oppskrift her
Server gjerne med noe godt brød ved siden av!
Oppskrift på andre salater finner du her
Del gjerne oppskriften videre❤