Hjemmelaget Granola| matpaaminutter

 

I dagens innlegg skal du få oppskrift på en enkel granola, eller frokost blanding som noen sier. I tillegg får du 2 skikkelig gode snacks alternativer den kan brukes til!

Enkel snacks som passer hele familien og som tar deg 5 minutter på kjøkkenet og snekre sammen. Med andre ord MATPAAMINUTTER. Müsli er ikke bare noe godt som du har oppå yoghurten eller melk over.

Høst og mørkere kvelder

De alternativer jeg skal dele med deg i dag, tror jeg virkelig du kommer til å like.

Når de mørke kveldene snart runder hjørnet, kan vi også bli mer «fysen» og da er det kjekt ha noen smarte og raske alternativer til sjokoladen og potetgullet.

Uansett, håper du vil teste ut 1 eller begge disse utover høsten! Og for å ikke snakke om de deilige norske eplene som er i sesong nå. Elsker norsk frukt og bær❤

Hjemmelaget frokostblanding

Jeg synes at hjemmelaget musli smaker aller best, men jeg kjøper ferdig pakker innimellom jeg også altså.

De har ofte mye sukker og en del salt i seg, noe du kan unngå om du lager din egen versjon. Det har heldigvis kommet flere nyheter på markedet som har fjernet tilsatt sukker.

Ved å lage din egen. kan du selv velge å styre unna sukker og i tillegg bruke dine dine egne favoritt frø/gryn/nøtter/frukt.

Musli og Granola er mye det samme og eneste forskjellen er i grunn at musli ikke trenger varmebehandles slik som granolaen.

Det å ha sin egen musli og granola i krukkene på kjøkkenet gir en deilig følelse.

Nå som høsten såvidt har ankommet, er det mange som bytter ut sommer smoothie frokosten med yoghurt og gryn.

Frokostblandingen, ristet jeg noen minutter i en tørr stekepanne. For smakens skyld.

 

 

Oppskrift granola

  • 4 dl havregryn
  • 100 g valnøtter
  • 50 g mandler
  • 50 g solsikkekjerner
  • 40 g sesamfrø
  • 90 gram rosiner
  • 3 ss honning, kan sløyfes
  • 1/2 ts vaniljepulver, valgfritt

 

Slik gjør du

  1. Varm opp stekepannen.
  2. Grovhakk nøttene og bland alt det tørre godt i en bolle. Ha det over i den varme stekepanna og «rist» et par minutter mens du rører lett rundt. Det skal ikke stekes varmes opp lett.
  3. Dersom du vil ha honning i blandingen kan du røre den inn mens alt er i stekepannen.
  4. Avkjøl og oppbevar tørt i tett glass/boks.
a

Banan snacks

  • Lomper
  • peanøttsmør eller sjokoladepålegg
  • Müsli

Slik gjør du

  1. Smør peanøttsmør utover lompen og strø på Müsli. Legg en hel banan oppå og rull sammen.
  2. Skjær opp i tynne skiver.
  3. Legg på et fat og server gjerne sammen med litt frukt eller bær
  4. Dette er VIRKELIG GODT, bon apetit
a
a

TIL Eple snacks med krønsj, trenger du:

  • Epler
  • Peanøttsmør
  • Granola/musli
  • Kokos revet, kan droppes
  • Sjokoladepålegg
  • Friske bær

Slik gjør du

  1. Ta ut kjernehuset på eple og skjær eplene i skiver.
  2. Smør på peanøttsmør eller sjokoladepålegg.
  3. Strø så over musli og eventuelt noen friske bær på og eplesnacks er klar for servering!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+