Farmors Plukkfisk |matpaaminutter

 

Min farmors Plukkfisk, er en av mine favoritt middager fra barndommen. Hun var verdensmester i å lage plukkfisk!

Nylaget plukkfisk med flafbrød med smør på…..naaaaaaam!!

Fikk vi nyss i at hun sto på kjøkkenet å laget plukkfisk, var det bare å springe over plenen, hive av seg skoene og sette seg til bords. Hun visste nok at vi kom, for det var alltid nok mat:)

Min mor var flink til å fortsette med å lage plukkfisk til oss iblant i voksen alder, men poengterte gang på gang: » min er god, men ingen klarer lage den så god som farmor, Mildred gjorde».

Plukkfisk på Videregående var ikke som forventet

Husker godt første året på kokkelinjen, der vi en dag fikk plukkfisk på menyen.

Jippi, tenkte jeg…..enn så lenge.

Da forklaringen og fremgangmåte på hvordan lage plukkfisk kom, kom også skuffelsen.

Jeg hadde jo aldri smakt plukkfisk som dette. Fisk og poteter som badet i hvit saus.

Men, det er jo det som er morsomt, at vi har forskjellige måter og tradisjoner å lager mat på. Dette gjør at mat er gøy og spennende.

Min Plukkfisk favoritt, vil nok alltid være Farmors og den jeg fortsetter med og lærer min jente til å lage også.

Den beste plukkfisken

Jeg har laget plukkfisken etter beste evne og har henne alltid i mine tanker når jeg lager plukkfisk.

Har du enda ikke smakt denne varianten, som er potetstappe versjonen av plukkfisk?

Da syns jeg du skal prøve den!


Barndomsminner

  • 1 kg skrelte poteter
  • 700 g lettsaltet torsk
  • 250 g gulrot
  • 6 ss nyklippet gressløk
  • 3 dl lett melk
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper (er du som meg, må du ha i mer pepper, men prøv deg frem)

flatbrød

smør til flatbrød ( MÅ GJERNE HA en klatt med smør i «stappen» også om du ønsker, det hadde Farmor, men droppet det her i dag)

Slik gjør du

  1. Skrell og kok poteter og gulrøtter. Trekk fisken i vann. Når den er ferdig, etter Ca. 6-7 minutter, kan du rense den fri for bein.
  2. Sil vannet av potetene og gulrøttene. Mos dem med en grønnsaksmoser.
  3. Ha melk, fisk og gressløk og bland godt med en tresleiv.
  4. Smak til med salt og pepper og server med gode flatbrød og smør

Kommentar:

Jeg syns plukkfisk er best når den er nylaget og er ikke en rett jeg liker å varme opp igjen.

Men har hørt rykter om at den er god å steike på panne om den skal varmes opp igjen.

Aldri fått prøvd det, men kanskje verdt et forsøk?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+