Finnbiff | matpaaminutter

 

Hvem liker vel ikke finnbiff/reinsdyrskav i deilig viltsaus med gode grønnsaker.

Dette har vært en favoritt helt siden barndommen.

En typisk søndagsmiddag for mange gjennom høst og vintersesongen.

Nå som de norske grønnsakene på sitt beste, blir måltidet til en fest.

Finnbiff er en tradisjonell norsk rett, som kan lages lynkjapt. Tilbehøret som avgjør hvor lang tid det vil ta deg å få retten ferdig.

I oppskriften og på bilder kan du se at vi har brukt ris til, men du må gjerne servere den sammen med potetmos, fløtegratinerte poteter eller kokte poteter.

Se tips nederst for hvordan du kan få ekstra sterk farge på grønnsakene dine.

OPPSKRIFT

  • 500 g Reinsdyr skav, frossen
  • 5 aroma sopp
  • Cognac tilsvarende Ca. 2 ss
  • 3-4 einebær
  • 2 skiver brunost
  • 2 dl vann
  • 3 dl lett matfløte
  • 2 ss lett rømme
  • salt og pepper

Tilbehør

  • Kokt basmati ris eller Jasmin ris
  • gulrot
  • rosenkål
  • kålrot eller grønnsaker av eget valg
  • Server gjerne med rørte Tyttebær til eller tyttebærsyltetøy.
  • Rødløksmarmelade/kompott er også et alternativ å ha til.

Slik gjør du

  1. Brun kjøttet i litt smør, helst i flere omganger, slik at det blir stekt og ikke kokt. Vi vil Ha stekeskorpe. Stek så soppen og ha deretter i knuste einebær og Cognac før du tilsetter vann og fløte .
  2. Ha et oppkok, skru ned på svak varme og deretter i brunost, rømme, salt og pepper.
  3. Husk å smak til! Server med valgfritt tilbehør

Har du du brukt bakepulver trikset noen gang, på grønnsaker ved blansjering ?

Jeg bruker ha vann i en kjele og har i grønnsaker når det koker opp.

Når grønnsakene kommer i vannet vil det gå et lite minutt før det koker igjen.

Når det skjer, har jeg i en liten ts bakepulver!

Har du aldri prøvd, så anbefaler jeg å gjøre det neste gang blansjere, fordi grønnsakene får en veldig fin og skarpere farge

Tips

Det å blansjere er noe jeg gjør veldig ofte. Det er forarbeid , hvor jeg gir grønnsakene et oppkok for så avkjøle de raskt i kaldt vann igjen ( når de er 90% ferdig kokt) .

Når dem skal brukes, blir det svært fort ferdig og de holder fint på farge.

Gjør dette når jeg skal ha grønnsaker i WOK!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »