Fiskeboller i karrisaus| matpaaminutter

 

Fiskeboller i en deilig karrisaus sammen med scampi og nydelig ris med safran.

Dette tar fiskebollene til nye høyder. Virkelig godt og akkurat passe krydret.

Fiskeretten for deg som liker mat med smak og som tør å endre på en klassiker.

Den enkle tradisjonelle retten Fiskeboller i hvit saus har blitt byttet ut med fiskeboller i curry med scampi!

Fiskeboller er vi jo godt kjent med, spesielt er jeg det fra min barndom.

Hadde vært innmari kjekt om du vil prøve den. Håper du vil like den like mye som oss❤

Vi liker ikke å kaste mat

Vi kaster minst mulig mat. Vi prøver alltid å få brukt opp det vi har liggende.

For å si det sånn, så er dette en sånn rett, som gir deg rom for å kvitte deg med rester av grønnsaker i kjøleskapet.

Har du fisk liggende, må den gjerne brukes. Da i stedet for fiskeboller.

Den tar ikke altfor lang tid å lage heller. Noe som gjør den til en perfekt hverdagsmiddag.

Min datter på 5 år elsker all mat som inneholder ingefær, Chili og hvitløk så denne gikk rett hjem hos henne.

Hun spiste 2 fulle skåler og forhåpentligvis vil du og dine barn gjøre det samme.

 

Ingredienser

  • 150-200 g Ris
  • 1 knivspiss safran (valgfritt) gjerne erstatt med gurkemeie:)
  • 300-500 g fiskeboller i lake, gjerne de små i suppebolle form ( husk ta vare på kraften)
  • 12-15 scampi
  • 1/2 brokkoli
  • 2 gulrøtter

Andre grønnsaker, fisk og skalldyr kan også brukes.

Karrisaus ingredienser

  • 2-3 ss olje til steking
  • 1 eple
  • 1/2 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss fersk ingefær
  • 1/4 rød chili
  • 1/2 ts syltet sitrongress ( kan droppes)
  • 1 ss curry paste rød eller bruk 2 ss karri pulver
  • 1 boks lett kokos melk
  • 1/4 lime
  • kraften fra fiskebollene
  • 1 ss maizena utrørt i 2-3 ss kaldt vann
  • salt & pepper ( 1 ts salt og 1/2 ts peppermix) etter behov
  • Hakkede urter, kan droppes

Slik gjør du

  1. Kok ris som anvist på pakken sammen med safran, eller gurkemeie og litt salt.
  2. Ha løk, chili, eple, ingefær og sitrongress i en hurtighakker ( eller hakk for hånd )
  3. Ha litt olje i en godt varmet gryte og ha i blandingen.
  4. Fres i et par minutter, mens du rører godt.
  5. Ha i curry og bland godt. Tilsett så kraften fra fiskebollene og kokosmelk.
  6. Jevn med maizena og kok opp.
  7. Tilsett gjerne litt ekstra fiskekraft om du har i ekstra fisk/grønnsaker. Gjerne en fiskebuljong terning eller litt fond. Ha i fiskeboller og scampi (uten skall)
  8. La den stå på svak varme mens du venter på risen.
  9. Smak til med lime, salt og pepper.
  1. Damp grønnsakene i en kjele med litt vann i bunn og ha på lokk. Mange fyller opp store panner med masse vann når de skal koke grønnsaker, det er ikke nødvendig. Det holder med å dekke bunnen, hvis du har på lokk.
  2. Rist gjerne litt på dem innimellom (husk da å ha på grytevotter)
  3. Når grønnsakene er ferdig, etter ca 5-6 minutte, sil av vannet og ha i gryten eller server ved siden av:)
  4. Har du litt friske urter tilgjengelig så strø litt på toppen av gryten. Koriander/oregano/persille passer veldig fint!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »