Lag fiskeburgere og karbonader av samme oppskrift!
I dag skal du få oppskrift på 2 varianter, så velger du selv hvem som passer deg best:)
1- Ørretburger med fargerik salat
2- Ørret karbonader med kokte poteter og mangosalat
Dagens hamburger måltid består ikke av storfekjøtt, men av ØRRET.
Kom over fersk ørret i butikken her om dagen og det til en knallpris.
(Du må gjerne tine frossen fisk og bruke det i stedet for fersk altså)
Fileterte fisken, tok ut beina med tang og fjernet skinnet. Laget 3 stk. hamburgere, 4 karbonadekaker og resten ble frosset ned i porsjon stykker.
Perfekt hverdagsmat for hele familien. Sunt og godt er det også.
Fiskeburgerne var planlagt å halvsteke for så fryses ned, men var ikke alene om å like disse, så dessverre ingen rakk fryseren denne gangen.
Blir ikke lenge til disse produseres opp igjen for å si det sånn.
Dressing på burgeren ble erstattet med en knallgod kremost, YUM!!
Brukte Airfryer til steking av både burger og karbonader. Men du kan selvsagt steke de på panne eller i ovn!
Minner om den lukkede gruppen på Facebook: Enklere og sunnere matlaging med airfryer.
#airfryermat #matpaaminutter @matpaaminutter.no
Ønsker deg en riktig så fin helg her fra snøfylte Bergen!
fiskekarbonader
Ørret burger
Oppskrift på Burger/karbonader 3 burger eller 4-5 karbonader
- 400g ørretfilet, skinn og ben fri
- 2 grove knekkebrød malte / eller brødkrum
- 2 ss lett rømme/ eller mager kesam
- 3 vårløk
- 4 ss finhakket paprika
- 4 ss hakket fersk gressløk
- 2-3 ss hvitløksolje
- 1 ts Himmalaya salt / eller bruk vanlig salt
- nykvernet pepper, ca. 1,5 ts
- Hamburgerbrød, grove
- Philadelphia kremost Sweet chili
- agurk
- Mango
- jordbær
- feta ost, kan droppes
- lime ferskpresset
Slik gjør du
- Finhakk fisken eller kjør i blender om du vil ha den helt most. Ha i salt og pepper. Vend i brødkrum/krum av knekkebrød, gressløk, hvitløk olje og grønnsakene.
- Rør inn rømmen til slutt og sett i kjøleskapet i 20-30 minutter.
- Form til burgere/karbonader og legg i airfryer. Stekes på 180 grader i 6 minutter.
- Stekes i panne i omtrent 3 minutter på hver side.
- Smør burgerbrødet med kremost Sweet chili. Skjær agurk i lange strimler med potet skreller, kutt mango i tynne skiver og jordbær i skiver.
- Vend alle grønnsakene og frukten i en skål og press over litt lime saft. Til slutt ha i biter med feta ost.
- Ha noen av salaten på hamburger brødet og resten i en skål på siden.
Kommentar: Se bilder under neste oppskrift, om du ønsker se hvordan fiskeburgerne ble laget!
Ørret karbonader med kokte poteter og mangosalat
til 1 person :
- Karbonader 100 gram pr stk./ så gjerne 2 stk.
- kokte poteter 200 gram pr pers
- 1/4 mango
- 7-8 sukkererter
- 1-2 jordbær/ bringebær kan også brukes
- 1 ss mynte olje , kan erstattes med vanlig oliven olje og hakkede mynteblader
- 1/2 ts urtesalt
- hakket persille
Slik gjør du
- Kok poteter eller bruk lune poteter om du har rester i kjøleskapet.
- Stek karbonadene i airfryer eller panne. Husk at disse vil stekes ferdig raskere da de er tynnere i størrelsen.
- Kutt mango og jordbær i skiver. Ha på fatet sammen med sukker erter. Ha over mynte olje og strø urtesalt over salaten og gjerne litt på potetene også.
- Server sammen med nystekte fiskekarbonader