Hjemmelaget fiskegrateng i airfryer | matpaaminutter

Reklame samarbeid med Philips

 

Hjemmelaget fiskegrateng, en skikkelig god klassiker som vi alle burde lage oftere!?

Det er jo ikke akkurat en rett som tar så lang tid å lage. Men kan det ha med det å gjøre, at ting må lages litt etappevis kanskje.

Har du fiske rester, er jo dette en gylden måte få brukt de opp. Om du har du barn som ikke er så glad i fisk, kan det godt hende at dette er fiskeretten for dem. Det er jo tross alt»!bare en grateng» med masse makaroni, ost og sprøtt lokk på. Og så den berømte fisken da. Men den legger de sikkert ikke merke til:)

Vi stekte vår fiskegrateng i airfryer.

Ikke fordi det tar så mye kortere tid. Men den står så lett tilgjengelig, like ved komfyren. Og siden vi er bare 2 i denne husstanden, så har det blitt mer naturlig for oss å bruke airfryer fremfor stekeovnen.

Vi slipper å forvarme airfryeren og det tar noe kortere tid å steke den der.

Skal du ha den i vanlig stekeovn legg til 5 minutter.

Tilbehør Airfryer fra Philips

Vår bakebolle fra Philips, som er en av flere tilbehør til deres maskiner, rommer overkant av 2 liter. Det betyr at du kan lage fiskegrateng til 4 personer.

Skal du lage til flere, er stekeovnen såklart det smarteste å bruke. Du kan lage det meste i en Airfryer, men mengden med mat blir noe begrenset.

Philips har en egen Rapid air teknologi som gjør at luftstrømmen blir 7 ganger raskere og som derfor får et sprøere, men saftig produkt. Det kommer stadig nye og større maskiner på markedet, heldighvis. For de som først blir hekta på airfrying, er behovet for komfyr og stekeplate mindre og mindre!

Enklere hverdag med Airfryer

Når det er sagt, så er det ikke AIRFRYER DU bruker når du skal lage deilige sauser , gryteretter, koke ris , supper osv. Det er lett å bli i overkant begeistret når en har begynt å leke seg i kjøkkenet med disse maskinene. Men det er i grunn bare en lynkjapp «ovn» med varmluft som får sprø utside og saftig innside og det uten å bruke masse olje. Så det er rett og slett :

Enklere og sunnere matlaging med Airfryer.

Som forøvrig, også er navnet på den lukkede Facebook gruppen vi opprettet for å inspirere andre med airfryere, til å bruke maskinen til mer enn bare pommes frites og kylling.

Her deles tips, oppskrifter, erfaringer og bilder daglig i mellom medlemmene.

Verdt å bli medlem om du alt har en Airfryer, eller om du er nysgjerrig.

Uansett hvilket merke airfryer du har, eller hvilken størrelse den har spiller noen rolle.

ALLE airfryer luft friterer og skal i utgangspunktet gjøre akkurat den samme jobben!

Hvorfor digger jeg Airfryer?

 1. Det går som oftest( nesten alltid) litt fortere å få maten ferdig her enn i stekeovnen.
 2. Resultatet blir som oftest mye bedre.
 3. Slipper fettsprut på komfyren og slipper vaske stekepanne.
 4. Den kan lage et helt måltid i en og samme omgang, eks. svinefilet/potetbåter og grønnsaker. Alt på under 30 min. Og det eneste jeg må vaske/rydde bort er en kniv og skjærefjøl.
 5. Hvis målet mitt er en sprø utside, eks kylling, snitzel, løkringer så får jeg det her hver bidige gang. OG det UTEN, eller med minimalt olje.
 6. Det å varme opp mat er så mye enklere og lettere. Som når du må varme noe kjapt og ikke har særlig med tid til å lage noe. Da er fiskekaker, pølser, pølsebrød, ostesmørbrød, pizzarester osv. perfekt mat å slenge i airfryeren. Sånn 2-6 minutter. Trenger ikke forvarme en stor stekeovn for å varme 2 pølsebrød. Joda…man kunne brukt mikrobølgeovn til det, men da får man ut et helt annet resultat.

Dette trenger du

 • 500 g torskefilet eller annen hvit fisk uten bein
 • 150 g makaroni, tørr tilstand
 • 45-50 g smør
 • 2,5 store spiseskjeer hvetemel
 • 4,5 dl lettmelk
 • 1 ts salt
 • 1 ts pepper
 • 100 g Norvegia ost
 • 2 egg
 • 3-4 vårløk
 • strøkavring/brødkrum slik at du dekker gratengen

Tilbehør

 • kokte poteter
 • raspet gulrot
 • smeltet smør

Slik gjør du:

 1. Kok makaroni som anvist på pakken.
 2. Kok/ damp fisken i lettsaltet vann.
 3. Smelt smør i en kjele og ha i hvetemel mens du rører godt. Ha i melken litt og litt og rør til du får en klumpfri blanding.
 4. Kok opp og la den putre et par minutter på lav varme. Ha i revet ost. Trekk kjelen av varmen og klekk i ett og ett egg og rør sammen.
 5. Ha den ferdig kokte fisken i en bolle sammen med den kokte og silte makaronien. Knus fisken lett med en skje og bland det hele godt sammen.
 6. Ha i den hvite sausen og bland til slutt i hakket vårløk. Smak til med salt og pepper.
 7. Ha hele blandingen over i en bakeform/ ildfast form og ha over ønsket mengde med brødrasp. (smør gjerne formen om du ikke har non stick form
 8. Gratengen stekes i AIRFRYER: 160 grader i 24 minutter. / STEKEOVN: 160 grader i 30 minutter.

Kommentar:

Trykk gjerne strøkavringen litt lett ned i gratengen om du er redd for at alt skal fly av sted. Et annet tips, kan være å forvarme airfryer til ønsket temperatur. Deretter skrur du den av og sette gratengen inni et par minutter, slik at strøkavringen får satt seg.

Har du fiskeprogram, bruk gjerne det.

Vi har philips premium sense som har en innebygget sensor som itillegg beregner tid og temperatur på det vi skal frye.

Server sammen med kokte poteter, smeltet smør og raspede gulrøtter.

Velbekommen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+