Fiskepakke med steinbit og scampi | matpaaminutter | airfryer

 

Fisk og grønnsaker i folie er så utrolig godt!

Det er enkelt å lage og ikke minst sunt. En skattkiste med havets frukter for barn og kanskje dette vil gjøre det lettere for noen, å få i barna fisk. Perfekt mat  til å slenge på grillen eller i stekeovnen.

Vi sto over grillingen denne gangen og hadde fiskepakkene i airfryer i stedet.

Bakt potet eller båtpoteter syns jeg passer godt til disse fiskepakkene, men dette velger du så klart selv.

Grønnsaker i fiskepakkene kan byttes ut. Bruk fantasien eller det du har tilgjengelig i kjøleskapet.

TIPS: Dersom du skal ha rotgrønnsaker i store biter, anbefaler jeg deg å blansjere dem først. Jeg bruker ofte potet/asparges skreller for å lage lange og litt brede strimler. Perfekt i fiskepakker. Men du kan selvfølgelig bare kutte alt i mindre biter. Det viktigste er at du ikke har store tykke skiver med rå gulrot og bittesmå paprikabiter, da vil noe bli veldig bløtt og grumsete, mens noe annet ikke er ferdig stekt.

 

Dette trenger du til 2 personer

Slik gjør du

  1. Bak potetene i stekeovn/airfryer til de er møre. Skrell og kutt alle grønnsaker. JEg finsnittet gulrøtttene og brukte ostehøvel for å få tynne skiver. Slik at de er ferdig samtidig som fisken. Legg i bunnen på hvert folie ark. (evt. bruk bakepapir) Ha over litt olje og bland grønnsakene godt før du har på litt salt og pepper
  2. Legg fiskefiletene oppå grønnsakene og ha pesto på fisken. Fordel scampi og 1 sitronskive utover og ha på litt chili olje om du ønsker. Lukk foliepakkene og legg på grillen/i stekeovn eller Airfryer. Steketid kan variere noe, men i stekeovn ca. 170 grader i 15-20 minutter. I airfryer ca. 180 grader i 10-15 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »