Grillspyd med ørret, sitron og basilikum.Sunn, enkel og knallgodt

Fiskespyd med ørret | matpaaminutter

Ørretfilet på spyd, like saftig og mør som den beste indrefilet. Lett krydret, omringet av sitron og basilikum.

En frisk og fargerik rett som passer både til lunsj og middag.

Lettlaget, sunn og ikke minst med nydelig smak!

Prøv den gjerne du også☺

Ja til mer fisk og sjømat

Jeg har lovet dere mer fisk og sjømat! Så her er ukas første av to fiskeretter ( for øvrig har jeg alt delt en skalldyrsuppe denne uken). 

Den kan du se her

Fiskeoppskrifter er det jeg får mest ønsker om, da spesielt på Instagram. 

Men fiskerettene er ikke de som er mest populær, langt ifra. Men målet er å innfri mine lesere sine ønsker. Så godt det lar seg gjøre da❤

Om du liker å dele bilder i sosiale kanaler, setter pris på om du bruker #matppaminutter #airfryermat

Syns det er så hyggelig og så er det enklere for meg å finne. Visste du forresten at du kan «follow» emnetagger på Instagram? 

Nok om meg 

Ørret er den fisken vi spiser aller mest av her hjemme. Det er alltid fersk filet å få i butikkene og så skal det lite til for at det blir knallgodt. 

Siden ørret er en fet fisk, så tilsatte jeg ikke noe som helst fett under steking. Du vet forresten kanskje at ørret og laks er nokså like på smak og utseende. De tilberedes likt, så du kan gjerne bruke laks i stedet for ørret i denne retten. 

Fiskespydene kan du legge på grillen, i stekepanne, i ovnen eller i airfryer som vi gjorde. 

I forvarmet airfryer, var spydene klar etter 7 minutter. Du må nok beregne litt mer, men ikke mye i ovnen. 

Se gjerne min korte Reels video her av Fiskespydene!

Tilbehør

Tilbehøret gjorde vi svært enkelt, som vi ofte gjør. Sunn mat behøver ikke være avansert eller for tidkrevende. 

Det ble kokt ris, en hånfull ruccolasalat, sammen med deilige norske tomater og feta ost. 

Fisken er innmari saftig i seg selv, men vi valgte likevel å tilføye bittelitt hjemmelaga aioli. 

Mest av den grunn at vi vi  laget aioli før helgen og den trenger så absolutt ikke stå til pynt i kjøleskapet😋

Annet som passer sammen med grillspydene, direkte link til oppskrifter ved å trykke på tilbehør-navnet:

Ørretfilet i airfryer

Dette trenger du

  • Ørret filet naturell, eller laks (skinn og benfri)
  • Knuste Potetdrømmer
  • Sitronskiver
  • Basilikum blader
  • Kokt ris
  • Aioli
  • Ruccolasalat
  • Tomater
  • Flaksalt og pepper mix

Slik gjør du

  1. Kutt filetene opp i nokså store «klosser»(se bilder) og tre dem på grillpinner lagvis sammen med sitronskiver og basilikum imellom hvert fiskestykke.
  2. Ha på flaksalt og pepper mix på begge sider av spydene.
  3. Ha i forvarmet ovn/på grill/ stekepanne eller i airfryer. I airfryer ble fiskespydene lagt rett i bunnen (sprayet så vidt litt olje på grillristen bare.
  4. Stek i 7 minutter, (fiske program hvis du har) eller 175°, trenger ikke snu spydene i airfryeren.
  5. Server sammen med godt tilbehør

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »