Fiskesuppe smaker best med god fiskekraft og det har vi laget 2 ganger nå i jula. vi er så heldige at vi får tak i fersk fisk og det til superpris hos de lokale fiskerne her på øya . Rett før nyttår fikk vi tak i brosme, som jeg da frøs ned singelpakket etter filetering (skinn og benfri)
OPPSKRIFT 3 PERSONER
- 1 stor sjalottløk
- 1 dl eplejuice
- 1 ss olje
- 6 dl fiskekraft / buljong
- 300 g poteter i terninger
- 100 g sellerirot i terninger
- 150 g gulrot
- 1 kork 7% eddik (bruk korken på fl.)
- 3 dl Matfløte, lett
- 1/2 fennikel i tynne skive
- 2 ss frisk persille
- 6 sukkererter
- 450 g Brosme, kuttet i passe stykker, torsk/sei/steinbit/breiflabb kan fint brukes i stedet for scampi
- Jevning: 1,5 dl vann og 2 ss mel (ristes )
- salt og pepper
Slik gjør du :
- Stek løk i litt olje og ha så i eplejuice og poteter. la dette småkoke i Ca. 5-7 minutter . Deretter har du i ternet selleri, skivet gulrot og halvparten av av fennikelen oppi, samt fløte og eddik. Ha i jevning og kok opp. Skru ned og ha i fisk og scampi for så bare la det stå og trekke til fisk og scampi er ferdig.
- Resten av fennikelen blander du med hakket persille, sukkererter, liten skvett olje og salt& pepper som du har som topping ved servering
- SMAK til med salt og pepper og saften av sitron til ønsket smak