Hjemmelaget fiskesuppe | matppaminutter

 

Fiskesuppe smaker best med god fiskekraft og det har vi laget 2 ganger nå i jula.vI er så heldige at vi får tak i fersk fisk og det til superpris hos de lokale fiskerne her på øya . Rett før nyttår fikk vi tak i brosme, som jeg da frøs ned singelpakket etter filetering (skinn og benfri)

 

OPPSKRIFT 3 PERSONER

  • 1 STOR sjalottløk
  • 1 dl eplejuice
  • 1 ss olje
  • 6 dl fiskekraft / buljong
  • 300 g poteter i terninger
  • 100 g sellerirot i terninger
  • 150 g minigulrøtter i lange skiver
  • 1 kork 7% eddik (bruk korken på fl.)
  • 3 dl Matfløte, lett
  • 0,5 fennikel i tynne skive
  • 2 ss frisk persille
  • 6 sukkererter
  • 450 g Brosme, kuttet i passe stykker, torsk/sei/steinbit/breiflabb kan fint brukes i stedet for scampi
  • Jevning: 1,5 dl vann og 2 ss mel (ristes )
  • salt og pepper

Slik gjør du :

  1. Stek løk i litt olje og ha så i eplejuice og poteter . la dette småkoke i Ca. 5-7 minutter . Deretter har tar du selleri , gulrot og halvparten av av fennikelen oppi , samt fløte og eddik. Ha i jevning og kok opp. Skru ned og ha i fisk og scampi for så bare la det stå og trekke til fisk og scampi er ferdig.
  2. Resten av Fennikel blander du med hakket persille, sukker erter, liten skvett olje og salt& pepper som du har som topping ved servering
  3. SMAK til med salt og pepper og saften av sitron til ønsket smak

Fiskekraft ble kokt på skinn og bein fra Brosme, i tillegg til gulrot, løk, purre, sellerirot, gulrot, salt & pepper. dekk det med vann. La den koke opp og så trekke i 20 min. Ta bort skummet med jevne mellomrom. For deretter å sile og koke inn til halvparten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »