Fisketaco med ekstra sprø ørretfilet, virkelig en innertier! Eller skal man si fredagstaco med en liten vri.
Snart helg kjære lesere og hva med å lage denne Taco versjonen i helgen?
En enkel måte å få sneket inn et ekstra måltid med fisk i uken. Og som faktisk barna vil elske ( forhåpentligvis)
Med gode grønnsaker og herlige sauser kan du servere fisken i tacoskjell eller lefser/lomper.
Fisketaco kan du lage uansett hvilken dag det er.
Får du rester av fisk, tilbehør og sauser, fortvil ikke.
Pakk det inn i lefser så har du lunsj/matpakke klar for neste dag!
Jeg brukte Airfryer til å steke fiskepinnene i og det tok knappe 5-6 minutter.
Går nok raskt i en vanlig stekeovn, men beregne noe lengre tid!
Oppskrift beregnet ut fra 700 gram ørretfilet
- 700 gram ørretfilet, skinn og bein fri
- 2 poser taco krydder, eller hjemmelaget taco krydder
- 3 egg, sammenvispet
- Ca. 4 dl cornflakes
- Lomper/maislefser/tortilla/tacoskjell
- Salat baby leaf
- Mango& agurksalat, se her
- Syltet rødløk
- Guacamole , se her
- Lettrømme
- Bbq saus ( Badass fra Wildly delicious smaker AMAZING) men selges kun i spesial forretninger. Så finn din favoritt Bbq eller søk etter Bbq i søkefeltet her for hjemmelaget.
Slik gjør du
Tilbehøret kan lages i forveien!
- Del torskefiletene i passe tykke strimler. Krydre med tacokrydder og bland det godt utover på alle sider av fiske stykkene.
- Knus cornflakes i en pose, men ikke la det bli helt pulverisert. Dypp fisken i egg og deretter i cornflakes. Legg de så i airfryer og la det steke på 190 grader i 5-6 minutter.
- I stekeovn, legg dem på bakepapir og la de steke på Ca. 200 grader i en forvarmet ovn i Ca. 7-8 minutter eller til de har fått en fin, gyllen og crispy skorpe.
Airfryet panert ørret