Deilige, møre og smaksrike poteter som bader i fløtesaus under et sprøtt lokk av ost!! Skikkelig digg og passer til de aller fleste kjøttretter.
Ingen avansert oppskrift, så dette kan alle få til.
Fløtepoteter er nok ikke det vi lager mest av i hverdagen. Men gjerne i helger når vi har bedre tid. Det har hendt at jeg har fått servert fløtegratinerte poteter som har vært veldig god, men som dessverre har vært harde og ikke helt gjennomstekt.
Jeg gir ALLTID potetene et oppkok i kjele først og lar de putre i 8-10 minutter før jeg heller de over i en ildfast form og steiker de ferdig. Da får du garantert møre poteter og sausen for satt seg.
Vi gratinerte våre i airfryer denne gangen. Akkurat det, kom vel ikke som en bombe
Husk på det at ALT som vi lager i våre airfryere, kan lage i ovn også. Det tar bare noe lengre tid (som oftest) og en airfryer trenger ikke forvarmes.
Dette trenger du til 4 personer:
- 800 gram poteter
- 1 sjalottløk
- 2 hvitløk rund, eller 5 fedd
- 1,5 ts salt
- 1 ts gastromat, kan sløyfes
- 1 ts sort pepper
- 1,5 ts tørket timian, bruk gjerne fersk hvis du har bruk da litt mer
- 2,5 dl matfløte
- 100-150 g revet ost ( gjerne mix ved å bruke rester)
Slik gjør du
- Skrell potetene og kutt dem i tynne skiver, se bilde ovenfor. Legg dem i en kjele. Bland sammen krydderne og ha over potetene, sammen med finhakket løk og hvitløk.
- Hell i matfløte og bland med en tresleiv. Kokk opp og la det potene putre på svak varme i 8-10 minutter. SMAK TIL!
- Hell deretter potetene inkludert saus, over i en ildfast form/ bolle eller lignende.
- Fordel den revne osten utover formen slik at alle poteter er dekket.
- Sett i forvarmet stekeovn på 200 grader i 20-25 minutter. I airfryer- 200 grader i 20 min. Kanskje noe kortere tid hvis du har en veldig god fryer.
kommentar:
( jeg liker når osten blir litt «sprøstekt», men hvis du liker den mindre stekt, skru ned noen grader og juster ned tiden med noen minutter)
VELBEKOMME❤ Og fortell meg gjerne hva du syns!
Formen jeg har brukt er i glass og er 23.5×23,5 cm i merket Rosendahl,Ikke reklame, men nevnes da jeg vet det kommer spørsmål på den:)
Denne var syk god, og vi kommer til å lage denne fremover! Jeg måtte doble alt av krydder og hvitløk, da syntes jeg smaken ble best 😁 Brukte airfryer 👌🏻
Så bra dere likte dem😍❤ Helt lovlig å doble kryddermengden. Det gjør jeg ofte selv også. Og så gøy at du laget dem i airfryer. Det går fortere samtidig som vi nå i disse tider sparer penger på å bruke airfryer fremfor stekeovn når strømmen er så dyr. Ha en fin dag😃
Hei.
Bare så jeg ikke misforstår, setter du ildfast form i airfryeren? Med eller uten kurven? Er nybegynner med AF men begynner å se uendelig med muligheter.
Mvh Line
Hei Line:) Så gøy at du har komt inn i aifryer-universet mitt hihi. Kommer itt an på hvilken airfryer du har. De siste nå modellene jeg har testa nylig, kommer bare med en enkel rist i bunnen av beholderen/kurven. Den kan du da ta utav og sette formen nedi. Men gjør heller ingenting om den står oppå risten. Gjør hva som passer best for deg. Masse lykke til. Og ikke vær redd for å ta kontakt om det skulle være noe. Haster det, send melding på istagram eller messenger:) Godt nyttår