Fløtekarameller | matpaaminutter

Snart er det jul igjen! Det blir en annerledes jul for de aller fleste av oss og sjansen for at vi får mer TID denne jula er stor. Førjulstiden blir brukt til å trylle frem godbiter til familie, kjente og kjære. Fløte og lakris karameller er alltid en vinner her hos oss.

Et par år siden denne ble delt første gang, men bildene trengte en Makeover!

Disse fløtekaramellene er IKKE Sukkerfri, bare for å ha det sagt. Men nå er det bare jul en gang i året!!

Du kan erstatte sukker med sukrin og gjerne litt tagatesse, for en sunnere versjon.

Glukose kan erstattes med fibersirup.

Karamellene er harde når du tar de ut for å kutte de opp, men snart de har stått i romtemperatur en liten stund, blir de fløyelsmyk og saftig som bare det.

Du kan oppbevare de i romtemperatur(men helst kjølig) , da gjerne innpakket i cellofan eller i en liten krukke med lokk.

Egner seg godt som spiselig julegave og/eller som vertinnegave!

Noen karameller blir for harde, andre blir for myke.

Har laget karameller de siste 6-7 julene, bortsett fra i 1 gang. Og jammen ble de etterlyst fra snopesyke venner og familie.

Håper du har lyst til å gi dem et forsøk, lakris karamellene finner du lett ved å bruke søkefeltet.

Ha en nydelig førjulstid <3

5 dl kremfløte

200g smør

230 gram sukker ( evt. Sukrin og Tagatesse)

140 gram glukose ( kan erstattes med sirup/fibersirup

1/2 ts vaniljesukker/pulver

1-1,5 ss havsalt

Slik gjør du

1. Ha alt i en kjele med tykk bunn og rør sammen med en tresleiv eller lignende.

2. Kok opp og rør lett. Etter oppkok lar du være å rør, før helt til slutt når de er ferdig.

3. La det småkoke til blandingen når 120-123 grader. Her er det viktig å bruke et termometer for å oppnå perfekt konsistens. ( 120 gir veldig myke, 123 perfekt i mine øyne. og glemmer du deg kan de fort ble til KNEKK i stedet.

4. Kle en langpanne med smurt bakepapir og hell i blandingen.

5. Strø over havsalt og sett kjølig i et par timer. ( dropp saltet om du ikke vil ha saltsøtt)

6. Ta ut fra kjøleskapet og la den stå i romtemperatur i 15-20 minutter før du begynner å skjære ut karameller i passe biter.

7. Oppbevar i kjøleskapet i en kakeboks med bakepapir mellom lagene eller pakk inn en og en i cellofan.

8. Som beskrevet i intro, så holder disse seg godt i romtemperatur, men skal de ikke spises samme dag, er det best å oppbevare litt kjølig.

test alt text
Fløtekarameller

Bruk en skarp kniv eller en god saks når du kutter opp karamellene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »