Fløtekarameller | matpaaminutter

 

Snart er det jul, igjen! Det blir en annerledes jul for de aller fleste av oss og sjansen for at vi får mer TID denne jula er stor. Førjulstiden kan bli brukt til å trylle frem godbiter til familie, kjente og kjære. Fløte og lakris karameller er alltid en vinner her hjemme hos oss.

Karameller med eller uten sukker?!

Et par år siden denne ble delt første gang, men bildene har fått en en Makeover siden første innlegg. ( ligger noen av de gamle igjen. Syns det er kjekt å se utviklingen)

Disse fløtekaramellene er IKKE Sukkerfri, bare for å ha det sagt. Men nå er det bare jul en gang i året!!

Du kan erstatte sukker med sukrin og gjerne litt tagatesse, for en sunnere versjon.

Glukose kan erstattes med fibersirup.

Karamellene er harde når du tar de ut for å kutte de opp, men snart de har stått i romtemperatur en liten stund, blir de fløyelsmyk og saftig som bare det.

Du kan oppbevare de i romtemperatur(men helst kjølig) , da gjerne innpakket i cellofan eller i en liten krukke/eske med lokk.

Spiselige gaver til jul

Egner seg godt som spiselig julegave og/eller som vertinnegave! Ekte fløtekarameller laget med kjærlighet. Hvem ønsker seg vel ikke det?

Noen liker karamellene harde, andre myke og noen liker de midt i mellom. Disse er i mine øyne helt perfekt og er midt i mellom.

Jo høyere temperatur de får, desto hardere vil de bli og omvendt.

Har laget karameller hver jul de siste 6-7 julene, bortsett fra i 1 gang. Og jammen ble de etterlyst fra snopesyke venner og familie.

Men jeg har også fått gode tilbakemeldinger fra dere som leser/følger denne bloggen. Og det er kjekt, når mine karameller også blir en juletradisjon i deres hjem❤

Dette trenger du til en form på 20×30

  • 5 dl kremfløte
  • 200g smør
  • 230 gram sukker ( evt. erstatte med Sukrin og Tagatesse)
  • 140 gram glukose ( kan erstattes med sirup/fibersirup
  • 1/2 ts vaniljesukker/pulver
  • 1-1,5 ss havsalt

Slik gjør d

  1. Ha alt i en kjele med tykk bunn og rør sammen med en tresleiv eller lignende. Kok opp og rør lett. Etter oppkok lar du være å røre, før helt til slutt når de er ferdig.
  2. La det småkoke til blandingen når 120-123 grader. Her er det viktig å bruke et termometer for å oppnå perfekt konsistens. ( 120 gir veldig myke, 123 perfekt i mine øyne. og glemmer du deg kan de fort ble til KNEKK i stedet.
  3. Kle en langpanne med smurt bakepapir og hell i blandingen. Strø over havsalt og sett kjølig i et par timer. ( dropp saltet om du ikke vil ha saltsøtt) Ta ut fra kjøleskapet og la den stå i romtemperatur i 15-20 minutter før du begynner å skjære ut karameller i passe biter.
  4. Oppbevares i kjøleskapet i en kakeboks med bakepapir mellom lagene eller pakk inn en og en i cellofan. Som beskrevet i intro, så holder disse seg godt i romtemperatur, men skal de ikke spises samme dag, er det best å oppbevare litt kjølig.
test alt text
Fløtekarameller

Kommentar

Bruk en skarp kniv eller en god saks når du kutter opp karamellene!

Er du glad i LAKRIS-KARAMELLER, så vil jeg anbefale disse her.

Oppskriften finner du HER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+