Granola med tørkede bær | matpaaminutter

 

Herlig å starte dagen med en skikkelig god frokost med Krønsj! Dette er ikke den første Granola jeg deler med dere.

Har hatt veldig mange fine tilbakemeldinger på de som er delt tidligere, så håper også denne blir en suksess!

Granola har du på yoghurt, havregrøt, i melk, Cottage cheese osv.

Eller gjør som min pappa gjør ( når han har fått hjemmelaget Granola), tar en håndfull til morgen kaffen på vei til jobb.

Har allerede rukket å lage 2 omganger siden nyttår, så dette ble den

3dje. Så for ikke å gå lei, valgte jeg å lage en ny vri.

Og granola med chili og frysetørkede bær gjorde virkelig susen.

Tar alltid utgangspunktet i mengde havregryn når jeg lager granola. Så sper jeg på med det jeg har liggende og det som måtte friste.

Krydder og smak varieres også.

Frysetørkede bær, som fins i denne oppskriften, fins i helsekostbutikker. Men du kan helt fint erstatte disse med annen type tørket frukt, som mango, aprikoser osv.

Chili olje gjorde virkelig susen og kombinert med litt syrlige bær og honning, ble det en veldig god smak.

Chili oljen fra oliviers& Co er min absolutte favoritt, men bruk den du har eller får tak i.

Du kan eventuelt kutte frisk chili og ha i, men pass på mengden da.

Oppskriften i overkant av liter ferdig granola.

PS For de av dere som har AIRFRYER :

Stek granola i den. Fordelte det i 2 omganger. 180 grader, 7 minutter pr runde. Rørte 1 gang halvveis!

OPPSKRIFT

  • 5 dl havregryn
  • 2 dl chiafrø
  • 1 dl sesamfrø/ sesamfrø uten skall brukte jeg
  • 150 g valnøtter grovhakket
  • 2 dl tropisk juice / kan erstattes med eplejuice
  • 4 ss sukrin gold
  • 5 ss honning
  • 3-4 ss chili olje
  • 2-3 knivspisser flaksalt
  • Frysetørkede jordbær og bringebær etter eget ønske

Slik gjør du

  1. Ha alt det tørre, utenom sukrin i en stor bolle og bland det godt. Ha alt det våte pluss sukrin i en kjele og varm opp. Rør rundt til sukrin er smeltet.
  2. Hell det varme over det tørre og vend det godt sammen.
  3. Fordel blandingen utover en bakeform og stek i forvarmet ovn på 180 grader i Ca. 20 minutter / eller i AIRFRYER.
  4. Rør litt når du er halvveis i steketiden.
  5. La den kjøle seg, rør gjerne om et par ganger underveis.
  6. Ha til slutt i de frysetørkede bærene og bland. Ha gjerne granola over på glass eller en tett boks.

Cottage cheese med granola og frukt

cottage cheese med granola

hjemmelaget granola

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+