En skikkelig god granola med smaken av pepperkaker hører med til jula 🎄
I denne granolaen vil du finne både nøtter, kjerner, gryn og tørket frukt.
Lag den for å nyte den selv på iskrem, med melk eller yoghurt. Eller gi bort som jul/vertinne gave. Den vil garantert falle i smak!
Spiselige julegaver
Å gi bort spiselige gaver so en selv har laget, vil bli satt stor pris på. En personlig gave laget med kjærlighet og matglede.
Den kan pakkes dekorativt i cellofan poser, fin kakeboks, eller på glass.
Fest gjerne en sløyfe eller bånd rundt og en liten etikk med hva du har laget. Med eller uten oppskriften.
Travel førjulstid
I år har vi ikke rukket å gjøre en brøkdel av det vi bruker å gjøre før jul. Men jul skal det bli.
Julen blir annerledes for mange av oss i år. Inkludert oss. Vi skulle vært ferdig med å montere kjøkken for lengst. Men oss som mange andre har hatt utfordringer.
Listen vår er dessverre lang. Men når det er sagt, er hele kjøkkenet ferdig montert og festet i veggene. Alle skap og skuffer er satt sammen. Stekeovnene mine er nok en gang forsinket og vil nå ikke ankomme før 7. Januar. I tillegg må det bestilles en ekstra dekkside og vegghengt vinhylle. Vår leverandør har på en eller anen merkelig måte klart å forlenge kjøkkenet med 12 cm ekstra, utover det som har blitt målt opp. Skulle ikke vært mulig…. I tillegg vært uheldig med leveringer, defekte hvitevarer osv. Huff, har til tider vært på gråten mange ganger. Er ikke mulig å ha sånn UFLAKS som jeg har!
Senere i dag kommer det oppskrift på en fantastisk deilig svineribbe med sprø svor, laget i airfryer. Bare å glede seg.
Ha en herlig søndag videre og takk for at du tok deg tid til å stikke innom mitt matunivers❤
Ingredienser til Ca. 5 glass på 0,4l
Tørr miks
- 500g havregryn
- 150 g grovhakkede mandler
- 100 g solsikkekjerner
- 250 g tørket frukt ( miks av ananas og papaya)
- 100 g rosiner
- 3 ss pepperkake krydder
- 3-4 klyper fingersalt
Våt miks
- 4 ss flytende honning
- 4 gode spiseskjeer sukrin gold eller annen søtning
- 3 dl appelsinjuice
Pepperkake krydder
- 4 ss malt kanel
- 1 ts malt muskat
- 2 ss kardemomme
- 1 ss malt allehånde
- 1 ts malt nellik
- 1,5 ss malt ingefær
- 2 drag på pepperkverna
Slik gjør du
- Ha alle de ingrediensene til den tørre miksen i en svær bolle og bland godt sammen.
- Lag pepperkake krydderet ved å blande sammen alle ingrediensene i en liten skål.
- Kok opp de våte ingrediensene. Rør godt og la det putre 2-3 minutter.
- Ha pepperkake krydderet over det tørre og miks det sammen med en stor skje. Forvarm stekeovnen til 150℃
- Fordel halvparten av miksen utover en ildfast form, eller bakebrett. Fordel den våte miksen med det du har igjen oppi bollen og det du har på bakebrettet/formen. Har du en god ovn, kan du steke på 2 brett samtidig. Hvis ikke ha inni en og en miks.
- Granolaen skal stå i ovnen i omtrent 1 time. Avhenger noe fra ovn til ovn. Blandingen skal bli gyllen. Bruk gjerne en sleiv og vend litt granolaen innimellom.
- La blandingen stå å kjøle seg helt ned på benken før du fordeler den i bokser/glass.