En klassiker av en salat som hører sommeren til!
Knallgod og fargerik er den også. Den passer til de aller fleste retter, eller som en enkel rett i seg selv.
Server gjerne Sammen med Tzatziki dressing, en skikkelig god klassiker som brukes mye i Tyrkia og Hellas.
Vi spiser gresk salat til alt mulig. Som eksempel ørret, kylling, pizza, grillmat, pasta osv.
For syns skyld, er den aller beste når den er nylaget. Men smaksmessig er den vel så god dagen etter.
Oppskrift 1 stor skål
- 1 pose Romano salat ( isbergsalat/Romano/ Crsipy ) FRIVILLIG å ha i grønn salat
- 1 slangeagurk
- 3-4 tomater, helst norske smaksrike plommetomater/klasetomater e.l
- 2 rødløk
- sorte oliven, velg mengde selv
- Ca. 100 g Feta ost, velg mengde selv ( jeg bruker Yesilova, men bruk din favoritt)
- 2-3 ss frisk timian eller tørket oregano
Dressing:
- 1 dl olivenolje
- 0,5 dl Balsamico vinaigrette
- saften av 1 sitronbåt
- 1 liten klype salt
- 1 liten klype pepper
Slik gjør du
- Skyll og tørk salaten. Kutt opp alt i den størrelse og form du ønsker og ha i en stor salatbolle. Vend i salatbladene.
- Ha alle ingrediensene til dressingen i en liten kopp/skål og bland godt. Hell over salaten og bland godt.
kommentar: Oppskrift på Tzatsiki finner du HER
gresk salat