Gresskar fries laget i airfryer | oppskrift fra matpaaminutter

Gresskar fries i airfryer | matpaaminutter

Gresskar fries i airfryer | matpaaminutter

Hjemmelagde fries av gresskar. Lekende lett å lage i airfryer og kan i tillegg stekes i en stekeovn om du ikke har airfryer.

Bruke gresskar i matlaging

Gresskar er en veldig god grønnsak som passer til utrolig mye. Jeg har tidligere delt oppskrift på både pannekaker, gjærbakst, supper og cookies med gresskar.

Gresskaret som er enklest å få tak i hele året, er flaskegresskar. Det selges i de fleste dagligvarebutikker med godt utvalg, ellers finner du det i asiatiske butikker.

Gresskar minner om en blanding av gulrot og søtpotet, med noe nøttaktig smak. I dag deler jeg oppskriften på gresskar fries, som passer perfekt som tilbehør til alle typer kjøtt og fisk.

Jeg valgte å ha på litt revet parmesan, for både smak og syns skyld😍

Gresskar fries i airfryer

Til 4 personer trenger du

  • 1 mellomstort flaskegresskar, eventuelt Hokkaido
  • 5 ss olje
  • salt og pepper
  • revet parmesan
  • friske urter som basilikum, persille og koriander

Slik gjør du

  1. Forvarm airfryer til 185°C.
  2. Skjær bort skallet på gresskaret og ta bort kjernene. Del gresskaret opp i jevnstore staver på 1 cm tykkelse. Legg stavene i en plastikkpose eller i en boks med tilhørende lokk. Hell over olje og krydder. Rist godt slik at krydder fester seg.
  3. Legg friesene i den varme airfryeren og stek dem i 15 minutter. Rist/vend på dem halvveis i steketiden. Dersom du har en litt svakere maskin, kan det være nødvendig å øke temperaturen siste minuttene for ekstra krisp. De er ferdig når dem er møre på innsiden og sprø utenpå.
  4. Når de er ferdigstekte, skru av maskinen og raspe parmesan over og hakkede urter. La de de ligge 1-2 minutter i airfryeren og hvile.

Kommentar

Server gresskar fries sammen med helstekt svinefilet i airfryer , eller til andre typer kjøtt og fisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »