gresskarsuppe

Gresskarsuppe med kokosmelk | matpaaminutter

Nydelig gresskarsuppe med kamskjell, nudler, kokosmelk og karamelliserte gresskarkjerner! Skikkelig godt.

Jeg delte denne første gang i 2016, på Instagram. Men den fortjener virkelig en plass på bloggen også.

En suppe vi lager minst 1 gang i året. I tillegg, får du også oppskrift på skikkelig digg KNEKK, laget av gresskarkjerner!!

gresskarsuppe

Snart Halloween

Halloween nærmer seg og mange har kanskje allerede kjøpt inn gresskar. Inkludert oss

Det vil si, vii har kjøpt, men enda ikke begynt å skjære det ut. Kjøttet inni gresskaret, er det vi bruker i denne suppa. Du må gjerne bruke flaske gresskar eller Hokkaido gresskar i stedet. Butternut ( flaske gresskaret) får du tak i året rundt i de fleste dagligvare butikker med godt utvalg av frukt og grønt.

Så hvis du bruker å kaste gresskarkjøttet, prøv det i matlaging i stedet neste gang.

For saftige boller med gresskar se HER

Lage suppe i Airfryer, eller?

Tro det eller ei, denne suppa er laget i Airfryer. Ikke selve suppa, men alle ingredienser utenom nudler og kraft, er bakt/stekt i airfryer. Har du ikke Airfryer, legg det på et bakebrett. Har du det veldig travelt og ønsker suppa fort, deler du gresskarkjøttet opp terninger og tar i panne. Da surrer du løk, hvitløk og chili i litt olje først. Deretter tilsetter du gresskarkjøttet og øvrige ingredienser. Kokes til det er mørt og kan kjøres glatt med en stavmikser eller blender.

Se tips under oppskriften, hva som passer som garnityr i gresskarsuppe.

PS: Kamskjell stekte jeg i Airfryeren. Hadde litt smør, salt& pepper og stekte de på 200℃ i 3 minutter (forvarmet fryer, satt inni når jeg tok ut grønnsakene)

Ingredienser

  • 0,8- 1 liter gresskar kjøtt
  • olje til steking
  • 4 sjalottløk
  • 1 rød chili
  • 1,5 ss frisk ingefær
  • 1 liter vann med 2 terninger grønnsaksbuljong/hønsebuljong eller 2,5 ss flytende grønnsaksfond/kyllingfond
  • 400ml kokosmelk
  • saften av 1/2 lime
  • salt& pepper
  • Nudler
  • kamskjell
  • gresskar kjerner

Slik gjør du

  1. Del gresskaret opp og fjern skallet. Del det opp i passe stykker, alt etter hvor travelt du har det. Fordel kjøttet utover et bakebrett eller legg i din airfryer. På samme brett/airfryer legger du hakket hvitløk og chili. Sett i forvarmet stekeovn på 200℃ , eller i Airfryer 180℃ og stek i 20-30 minutter, eller til gresskaret er gjennomstekt.
  2. Se tips ovenfor om du vil heller koke alt i en kjele.
  3. Ha alle de stekte ingrediensene over i en blender, eller i en kjele. Hell i kraft og kokosmelk. Kjør suppa glatt og smak til med sitron, salt& pepper.
  4. Ønsker du en tykkere konsistens, kan du jevne den med maizena.
  5. Ha stekte kamskjell, gresskarkjerner og nudler i suppeskålene. Hell over rykende varm suppe og server gjerne med litt godt brød ved siden av.

Kommentar:

Annet garnityr som kan passe i gresskar suppe, som vi har laget med tidligere, er

Egg og krutonger, Kjøttboller og pastaskruer,

Karamelliserte gresskarkjerner i airfryer/Airfryer knask

Oppskrift karamelliserte gresskarkjerner

  • 2,5 dl gresskarkjerner
  • 3 ss Sukrin Maple sirup eller lignende
  • 2 ss sukrin gold eller lignende
  • 2 ts flaksalt

Slik gjør du

  1. Hell gresskarkjerner over på et brett/form som passer din airfryer, eller på bakebrett for ovnen. 
  2. Spre kjernene utover. Hell på sirup, gold sukker og saltet. Bland det hele med en skje. Sett i Airfryer i 10 minutter, rør halvveis etter 5 minutter (uten forvarming) 
  3. Spre den klissete blandingen utover et bakepapir og la de stivne. Når de er passe nedkjølt, knekkes de lett opp med fingrene. Om du vil, kan du grovhakke de med en kniv. 
  4. Oppbevares i tett boks, eller på glass!

Kommentar: 

«knekket» er godt å knaske på, på samme måte du knasker nøtter. 

Samtidig som de er perfekt å ha i salater og supper! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »