Laks med mango chutney| matpaaminutter | airfryer

En ny vri på laksemiddagen, som du kanskje ikke har prøvd enda?

Dere som har fulgt meg en stund vet at jeg elsker mango, og spesielt sammen med laks og ørret. I dag har jeg laget mango chutney som jeg har dekket fisken med.

Vanvittig godt!!

Siden grillsesongen straks er rundt hjørnet, så kan jeg jo også nevne at fisken og grønnsakene her, egner seg perfekt på grillen!!

Lager du chutney selv, så trenger du ikke bruke den KUN til laks/ørret altså

Den passer godt til indiske retter, til kylling, pasta, ost, skinke, osv.

(oppskrift publisert 2.juli.2018. Oppdatert 10april.202. BILDER for fornyes etterhvert)

Oppskrift 2 porsjoner

250 gram laks /ørret

2-3 ss mango chutney (se under for oppskrift på hjemmelaget chutney)

Paprika mix

cherrytomater

Potet-og sellerimos

4-5 poteter

200 g sellerirot

1 ss smør

1 dl lett melk

Salt og pepper

Mango chutney, sukkerfri

olje til steking

2 -3 mango i terninger

1 eple , skrelt i terninger

1/4 rød chili , smak og behag

1 kinesisk hvitløk

1 ss raspet ingefær

4 ss sukrin gold

5 ss eddik 7%

1 ss curry paste

Salt & pepper

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og selleri. kok dem møre, mos det og ha i melk før du smaker til.
  2. Stek laks i ovn på 180 grader i ca 10-12 minutter sammen med paprika og tomater ( ha litt olje i hendene vend i paprika før steking.) AIRFRYER steker du fisken på 180 grader i ca 7-8 minutter, sammen med paprika og tomater Et tips er å legge bakepapir under fisken, eller folie.

SLIK LAGER DU CHUTNEY:

Stek alt i litt olje og la det småkoke i 10 min. Smak til og mos den gjerne bittelitt med stavmikser, men ikke la den bli helt most. Avkjøl og ha over på glass med tett lokk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »