Grillspyd med svinekjøtt og ananas | matpaaminutter

Grillspyd med svinekjøtt i airfryer | matpaaminutter

Grillspyd er obligatorisk og hører sommeren til. Om du griller dem ute eller inne blir det alltid en suksess.

Butikkene har begynt å få nokså stort utvalg av ferdig marinerte grillspyd. Men det er utrolig enkelt og ikke minst like godt, eller bedre enn de du får kjøpt i kjølediskene. Selv brukte jeg ytrefilet av svin, men du må gjerne bruke indrefilet eller koteletter i stedet.

Planen var egentlig å lage en helt annen rett med svin og ananas, men det lot seg dessverre ikke, siden halve ananasen var brun😊

Så da ble det grillspyd, penslet med Bourbon glaze i stedet, noe som absolutt skal lages flere ganger! Dette falt også i god smak hos Angelica.

Marinering av grillspyd

Siden dette ble en nokså spontan rett, ble ikke grillspydene marinert, slik jeg gjerne hadde gjort til vanlig. Men de ble innmari gode og smakte helt nydelig. Jeg var heldig som hadde igjen bourbon glaze som jeg penslet spydene med en gang før steking og en gang mens de stekte. Du kan også droppe penslingen og steke spydene naturell og servere sausen ved siden av. Helt opp til deg.

Har du ingen tilgang til Bourbon/Wiskey, kan du bruke teriakysaus i stedet. Smaker perfekt sammen med svin, ananas og kokosris.

Grillspydene kan du slenge på grillen, i panne eller i airfryer slik vi gjorde.

Grillspyd i airfryer med svin og ananas

Dette trenger du til 4 personer

 • 750 g svinekjøtt, ytrefilet
 • salt og pepper
 • 1 dl bourbon glaze, se oppskrift HER, eller bruk teriakysaus
 • 1/2 fersk ananas
 • 6-8 snack paprika, eller annen paprika

Kokoksris

 • 200 g Bastmati ris
 • 2 ss olivenolje, eller kokosolje
 • 1 medium stor sjalottløk
 • 250ml kokosmelk
 • salt og pepper
grillspyd med vinekjøtt og ananas i airfryer | matpaaminutter

Slik gjør du

 1. Hell risen i en skål og hell i kaldt vann til risen er godt dekket. Bruk hendene og skvis/vask risen. Det tar gjerne et par minutter. ( jeg gjør ofte dette 2 ganger.) Kok opp en halv liter med vann som du heller over den ferdig vaskede risen. La den stå i 3-5 minutter før du heller ut det varme vannet igjen. Ha olje i en kjele og stek løken på svak til middels varme et par minutter. Ha i risen og bruk en sleiv til å vende løken og risen sammen, på middels varme. Hell i kokosmelk, tilsett salt og pepper og la det stå og småkoke med lokket på i 10 minutter. La risen stå et par minutter uten lokk når den er ferdig.
 2. Kutt svinefileten opp i like store terninger og krydre dem med salt og pepper. Kutt ananas i passe store terninger og tre kjøtt og ananas på grillpinnene. Pensle spydene med glaze eller teriakysaus og stek dem i airfryer på 180℃ i 12 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt og fått en gylden farge. Legg paprikaene i airfryeren sammen med spydene de siste 6-7 minuttene. Bruker du vanlige paprika, ville jeg ha delt dem i 2 eller 4. Pensle kjøttet en gang til med glaze/teriaky når de er ferdigstekte.
 3. Server grillspydene sammen med paprika og kokosris.

Kommende oppskrifter

Til uka kommer det oppskrift på en deilig pastasalat med grillet kylling. En pastasalat vi hadde med oss på stranda på fredag. Det var dumt at jeg ikke tok bilder og skrev ned underveis. Men for at vi skulle kunne tilbringe lange dager i sjøkanten sto jeg opp 0530 for å få unnagjort jobb og fikk pakket med mat og drikke før jeg vekket min datter i 9-10 tiden. Vi gjør ALT for å kunne prioritere slike varme sommerdager ute. Vi er tross alt ikke bortskjemt med sol og varme her i Bergen/Askøy.

I tillegg til pastasalat, håper jeg at å få delt 2 nye digge tilbehør som passer perfekt til grillmaten😍

Jeg planlegger også å avsløre en skikkelig gladnyhet i løpet av uka, eller neste helg. Noe som jeg har gledet meg leeeenge til å dele med dere.

Har du en anelse om hva det kan være? 😉 Uansett, jeg ønsker deg en skikkelig fin uke❤

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+