Grovbrød med valnøtter stekt i airfryer oppskrift og fremgangsmåte

Grovbrød med valnøtter i airfryer | matpaaminutter

Grovbrød med valnøtter stekt i airfryer oppskrift og fremgangsmåte

Det er få ting som lukter så godt som nystekt brød og enda færre ting som er bedre enn nystekt brød med smør og ost.

I dag skal jeg dele oppskrift på en veldig saftig brød med dere. Et grovbrød med valnøtter.

Brødet har jeg stekt i airfryer, men du kan også bruke en stekeovn. Da kan du lage ett større brød, eventuelt lage et mindre og noen rundstykker av resten.

Jeg har tidligere delt oppskrift på baguetter med samme ingredienser. Håper du har lyst til å prøve det ut og at du vil like det minst like godt som oss.

Steike brød i en airfryer

Jeg vil ikke si at det går så veldig mye raskere å steke brød i airfryer, men litt tid sparer du.

Men det som gjør at brødet blir ekstra godt i airfryer, er at det får en skikkelig god og deilig skorpe.

Du kan forme brødet etter din egen airfryer. Altså du kan steke brødet ved å legge det i kurven. Eller du kan steke det i en bakefom/bakebolle slik som jeg gjorde.

Jeg bruker stort sett alltid, å steke baksten uten bakebolle og rett på i kurven de siste 3-5 minuttene. Dette for at skorpene rundt kantene og undersiden også skal få en fin og gylden farge.

Steker du brødet rett i kurven, må du huske på å smøre den inn med olje eller lignende så det ikke heger igjen. Noen airfryere har en tendens til at mat kan sette seg fast. Andre ikke.

Valnøttbrød laget i airfryer!

Dette trenger du til 2 brød

 • 1/2 liter lunkent vann
 • 1 pose tørrgjær, eller 50 g fersk gjær
 • 2 ss honning
 • ca. 1/2 kg hvetemel
 • ca. 1/2 kg grovt mel
 • 1 ts salt
 • 2 1/2 dl gresk yoghurt, eventuelt rømme
 • 100 g grovhakkede valnøtter
 • 4-5 ss olivenolje

Kommentar

Du kan også trille ut rundstykker eller lage et brytebrød. De bør stekes med samme temperatur men holder nok med 15 minutter.

Brød i airfryer oppskrift og fremngangsmåte

Slik gjør du

 1. Rør ut gjæren i lunkent vann sammen med honning. Ha mel og salt i bakebollen sammen med yoghurt. Hell over den våte blandingen. Når deigen er godt blandet sammen kan du tilsette olje. Juster mengde med mel og olje for perfekt deig. Sett deigen et lunt sted 1 time, eller til dobbel størrelse.
 2. Strø mel på bakebordet om nødvendig og hvelv deigen ut og bland inn valnøttene. Del deigen opp i 2 emner og form til 2 brød. Legg brødene i en smurt bakebolle eller i din airfryer kurv. Sett brødene et lunt sted til å etterheve i 30 minutter. Airfryer/stekeovn kan også benyttes. Sett den da på 40℃.
 3. Pensle brødene med vann og strø over litt grovt mel for dekor om ønskelig. Stek brødene på 170℃ i 20 minutter. Fjern deretter formen om du stekte det i den og stek brødet i ytterligere 5 minutter. Brødet er ferdig når det har fått en fil og gylden overflate. Du kan også kontrollere om brødet er ferdig ved å dunke det på undersiden. Er det en hul lyd, er det ferdig.
 4. La brødet hvile på rist og kjøle seg ned.

God helg😍

Ønsker deg en nydelig helg og en fortsatt fin fin sommer hvor enn du befinner deg!

Skal prøve å få postet en nok en oppskrift til dere på søndag❤

#airfryer #airfryermat #airfryertilbehør #airfryertrude #biff #boller #brød #dessert #dressing #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #gresskar #grillmat #gryterett #høstmat #jul #kylling #lam #lunsj #mango #matpakke #panetti #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #salat #sauser #scampi #sjømat #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #turmat #vegetar #ørret

17 thoughts on “Grovbrød med valnøtter i airfryer | matpaaminutter

  1. Hei Edel. J det kan man. SÅ lenge du har mat som ligger oppå og holder papiret på plass går det helt fint. Faren er når og hvis ppiret flyr opp i varmeelementene og tar fyr.

 1. Hva med å bruke en hvilken som helst annet eltefri brød deig? Jeg har pleide å bake brød i en jerngryte, men med dagens strøm prisene, så kan jeg tenke meg å prøve samme deigen, men bruke Corsori’en til å steke den. ??

  1. Det er ingen problem Connie. Jeg har bakt flere typer brød i airfryer og det går kjempefint altså. Bruk steketid og temperatur i denne oppskriften som et utgangspunkt så sjekker du underveis bare. Masse lykke til😊

   1. Jeg holder på å lage brød etter oppskriften ovenfor, men skal brødet bakes en og en-etter som det er ikke plass i airfryeren til mer en et brød om gangen???
    Jeg har en silikon form som passer nesten nøyaktig inne i Corsorien, men det vil bare bli plass til en om gangen….

    1. Her må du steke ett brød om gangen ja. Oppskriften holder til 2. Det andre kan stå på benken å vente. Du kan også bake brødet i Cosori uten silikonform. Brødet kan du forme som du vil også. Jeg laget rundt, men du kan forne det etter kurven i cosori om ønskelig. Håper brødene ble vellykket. Beklager tregt svar her😊🥰

   2. Jeg holder på å lage brød etter oppskriften ovenfor, men skal brødet bakes en og en-etter som det er ikke plass i airfryeren til mer en et brød om gangen???
    Jeg har en silikon form som passer nesten nøyaktig inne i Corsorien, men det vil bare bli plass til en om gangen….

 2. Fint å få gode tips her. Lurer på: må man kjøpe noe
  tilleggsutstyr for å kunne bake i airfryeren?
  Og, kan man bruke bakepapir som man evt klipper til . Istedenfor innlegg man får kjøpt?
  Vurderer å anskaffe air fryer…😁

  1. Du må ikke ha tilleggsutstyr. Du kan legge litt bakepapir i bunnen og fjerne det siste del av steketiden. Du kan også bruke en vanlig springform. Løsne da ringen siste del av steketiden for krispi skorpe🥰 Ååå spennende. Tror ikke du vil angre på å kjøpe deg airfryer😁

 3. Hei. deigen til valnøttbrødet hevet veldig fint… halvparten av gjæren og et par timer heving…formet to brød og satte til heving 30 min.. og så i kurven . 175 gr. 20 min. og så 5 min.. De var helt rå under men veldig fin oppå. Hva i all verden gjorde jeg feil ? Veldig fornøyd med Cosorien og boken… med vennlig hilsen en gammel brødbaker..Ester Gjelsvik… Det dufter helt nydelig på kjøkkenet 😁😁😁Er det andre som har opplevd dette ?

  1. Hei. Da snur du brødet og steker det med undersiden opp til det er gjennomstekt. Steketiden avhenger også litt av størrelsen, mest høyden på brødet. Så kan variere noe. Men ville prøvd med 5 minutter «opp ned» og deretter kjent etter. Det er et nyudelig godt brød, så håper det løser seg:) Så herlig å høre at det llukter godt og ikke minst at du er fornøyd med boken min, tusen takk😍

  1. JA, det er aldri en fasit det som står, da det er ulike produsenter og whatt på maskinene, akkurat slik det er på stekeovner også. Dersom du du vet at det må stekes lengre, kan du justere ned på gradene hvis du ikke liker for godt stekt topp på brødet. Masse lykke til:)

 4. Brukte bageloppskriften i den nye boken din; 2’ern. Bagelsen ble
  Veldig tunge, synes jeg – skal de være slik? Jeg har type stor Cosori.

  1. Hei Toril. De skal bli veldig lette og fine. Aldri opplevd noe annet. Ville forsøkt igjen, usikker på hva som kan ha gått galt. Dersom du bytter ut hvetemelet med grovt mel, vet jeg at de kan bli mer kompakte og tunge.:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+