Grove baguetter med valnøtter | oppskrift

Grove baguetter med valnøtter | matpaaminutter

Baguetter med valnøtter | oppskrift matpaaminutter

Hjemmelagde Baguetter med valnøtter, smaker bare helt nydelig!

Disse baguettene er av den grove sorten og de er tilsatt gresk yoghurt i stedet for smør. De har en deilig og sprø utside samtidig som de har en myk kjerne.

Hver gang vi lager baguetter sier jeg til meg selv at det må vi gjøre oftere. Men det blir likevel ikke laget så ofte som jeg gjerne skulle ha ønsket. Så målet mitt for siste halvdel av dette året, må være at vi skal bake brødmat oftere.

I går slapp jeg katten ut av sekken

I går slapp jeg den store nyheten som jeg har gått å holdt for meg selv i snart et helt år. At jeg skal gi ut min egen kokebok til høsten. Tenk det?! Er enda ikke gått helt opp for meg. Ønsker du å lese mer om den, se HER

Jeg hadde i utgangpunktet tenkt å dele denne oppskriften sist uke. Men midt oppi oppgradering av bilder til boka klarte jeg å pådra meg ørebetennelse i begge ørene så klart. Så formen har ikke vært helt på topp.

Det er mange som har gledet seg til denne oppskriften og flere har «bestilt» den til sin innboks så snart den er ferdig.

Jeg setter så enormt pris på at dere ønsker oppskrifter fra meg og vurderer om jeg skal opprette NYHETSBREV her på bloggen. Hva tenker du om det? Hadde det vært ok og fått et par e-poster i måneden for å holde deg oppdatert på oppskriftsfronten og litt til?

Hjemmelagde baguetter med valnøtter

Dette trenger du til ca. 5 Baguetter

 • 1/2 liter lunkent vann
 • 1 pose tørrgjør eller 50 g fersk gjær
 • 2 ss honning
 • ca. 1/2 kg hvetemel
 • ca. 1/2 kg grovt mel
 • 1 ts salt
 • 2 1/2 dl gresk yoghurt, eller rømme
 • 100g grovhakkede valnøttkjerner
 • 4-5 ss olje
grove baguetter med valnøtter | oppskrift fra matpaaminutter

Slik gjør du

 1. Rør ut gjæren i lunkent vann sammen med honning.
 2. Ha mel og salt i bakebollen sammen med yoghurt. Hell over den våte blandingen. Når deigen er godt blandet sammen kan du tilsette olje. Juster mengde med mel og olje for perfekt deig. Sett deigen et lunt sted 1 time, eller til dobbel størrelse.
 3. Stø mel på bakebordet om nødvendig og hvelv deigen ut. Del deigen opp i 2 emner og form til 2 brød. Legg brødene i en smurt bakebolle eller i din airfryer kurv.
 4. Sett brødene et lunt sted til å etterheve i 30 minutter. Airfryer/stekeovn kan også benyttes. Sett den da på 40℃.
 5. Pensle brødene med vann og strø over litt grovt mel for dekor om ønskelig. Stek brødene på 170℃ i 20 minutter. Fjern deretter formen om du stekte det i den og stek brødet i ytterligere 5 minutter. Brødet er ferdig når det har fått en fil og gylden overflate. Du kan også kontrollere om brødet er ferdig ved å dunke det på undersiden. Er det en hul lyd, er det ferdig.
 6. La brødet hvile på rist og kjøle seg ned.
Valnøttbrød laget i airfryer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+