Focaccia fullkorn i airfryer | matpaaminutter

Vi valgte å steike focaccia i AIRFRYEREN og rundstykker av samme deig i steikeovnen denne gangen! Var utrolig spent på resultatet og kunne knapt vente på at det skulle bli ferdig.

Denne er av den litt grovere varianten. Må gjerne erstatte det grove med fint om du foretrekker det. Det tok KUN 20 minutter i airfryeren. på 180 grader.

Skal sies at det ikke er kjempestor bakeform som passer oppi, men mer enn nok til 4 personer.

Resten av deigen brukte vi til å lage rundstykker i alle slags former ( mini fikk bestemme og lagde de som hun ville).

Vi fylte i litt Chorizo og revet ost i de små rundstykkene og fikk faktisk 1 stk Foccacia og 10 rundstykker ut av denne deigen.

Smakte veldig godt og kunne kjenne smaken av tomat pesto!

Vil anbefale å skjære litt tomater i skiver og kanskje litt løk og trykke lett nedi brødet før steking. Gir god smak og et pent utseende.

Skal sies at rundstykkene vi stekte i ovnen på 180 grader, tok ca 40 minutter.

Er det rart vi elsker Airfryeren

Sprø skorpe og saftig inni, perfekt i mine øyne !

Noen tips

Foccacia/rundstykker kan brukes som sandwich til lunsj, som brød til suppe og gryter, til frokost med pålegg og hva som snacks med PESTO på 🙂

Den deigoppskriften kan også brukes som pizzabunn!

Du kan bruke Basilikum pesto eller en annen favoritt pesto i denne oppskriften om du ønsker.

Søk på pesto i søkefeltet for oppskrift på pesto

OPPSKRIFT FOCCACIA DEIG

  • 3 ss tomat pesto ( oppskrift finner du under neste bilde) eller valgfri annen tomatpesto
  • 2 ss basilikum
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 dl olje, nøytral evt. raps olje
  • 1 pose tørrgjær
  • 5 dl lunkent vann
  • 450 g sammalt spelt
  • 200 g siktet spelt
  • 1 liten ts salt
  • maldonsalt og hvitløkolje til toppen ( kan bruke olje uten hvitløk)

Slik gjør

  1. Ha vann og gjær i bakebolle og kjør lett. Tilsett pesto, krydder, olje og vann. Ha så i mel, litt etter litt .
  2. Eltes i Ca. 10 minutter. Sett deretter til heving i 30 min på et lunt sted.
  3. Bak ut og lag brød/rundstykker/foccacia etc .
  4. Etterheves Ca. 20 minutter. ( kan også etterleves i airfryer. Varmes opp til 60° og sett inni brødet etter 1 min.)
  5. Press lett små groper i brødet og fordel litt olje på toppen, strø på havsalt og ha på eventuelle urter/grønnsaker .
  6. Stekes på 180 grader i ovn eller Airfryer.

kommentar:

Husk at det fins mange varianter av airfryere og steketiden kan variere veldig. Bruk derfor temp og tid som et utgangspunkt og følg med hvordan din steker underveis.

Siden denne oppskriften ble laget har jeg fått en enda større maskin så skal snart teste ut steketid i denne da også bakebollen er større og rommer mer. Skal oppdatere her etterhvert.

OPPSKRIFT TOMAT PESTO

  • 1pk soltørkede tomater ( 100g) bløtlegg i vamt vann mens du gjør klart alt det andre
  • 1 pose pinje kjerner, ristede
  • 1 kinesisk hvitløk /1-2 fedd
  • 1 ss presset sitron saft
  • 1 dl revet parmesan
  • 2 dl raps og olivenolje ( ha mer om du ønsker tynnere konsistens )
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  • Alt kjøres i blender og ønsker du tynnere konsistens, har du i mer olje

Jeg er en ivrig Airfryer entusiast og bruker mye.

Den brukes HVER dag til alt fra å varme rundstykker, steke kjøtt/fisk, steike poteter osv .

Det er kjekt å ha tilbehør til airfryer hvis du skal bake eller lage tapas og lignende.

Har en lukket gruppe på facebook, Enklere og sunnere matlaging med Airfryer

Her er det fornøyde Airfryer brukere som deler tips, bilder, oppskrifter osv. daglig.

Så er du nysgjerrig, søk opp gruppa og bli medlem!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+