Hjemmelaget Guacamole, en smaksbombe av den gode sorten og som tar deg knappe 5 minutter å lage.
Avokadoene bør være moden når du skal lage guacamole, hvis ikke blir det vanskelig og i tillegg mindre smak.
Et triks for å finne den RETTE, er å knipe litt på den og kjenne t den ikke er steinhard.
Du kan løsne på stilken og sjekke om hullet under stilken grøn t. Da er den moden og klar for bruk.
Sitter den fast og er vanskelig å fjerne, kan du ta med deg avokadoen hjem og modne den selv på kjøkkenbanken ( ikke tildekket)
Lager du guacamole eller avokado mos, ta vare på steinen og legg den oppi samme skål og dekk det hele til med plast.
Se nederst på siden for tips til retter hvor guacamole hører med og som du finner oppskriftene til her på bloggen!!
Sannsynligvis finnes det millioner av oppskrifter på guacamole, vi lager den alle forskjellig.
Avokado er sunt, kaloririkt, mettende og veldig smaksrik.
Varianten jeg skal dele med deg i dag, er en av mine favoritter.
Det er ikke mange ingredienser som skal til for å få en GOD guacamole:-)
Her har jeg i løk og tomater sammen med avokoado.
Om du ikke er «fan» av løk og tomat, kan du fint droppe de, men du vil miste litt av den gode smaken.
Avokado kniven på bildet, er kjøpt på Ebay til rundt 20 kroner, den funker utmerket:)
Oppskrift
- 2 mellomstore avokadoer
- 1/4 rødløk
- 1 stor klasetomat, eller 3-4 cherrytomater
- 1-2 fedd hvitløk
- 3 cm rød chili
- sitron, Ca. 2 ss ferdig presset
- ca 1/2 ts salt
- Ca. 5-6 drag med pepperkvern eller 1/4 ts pepper/peppermiks
Slik gjør du
- Del avokadoen i 2 og ta ut steinen. Fjern skallet og ha avokadoen i en skål eller morter.
- Finhakk løk, chili og hvitløk.
- Mos avokadoene med gaffel, skjær tomater i små terninger og bland det hele godt sammen.
- Smak til med sitron, salt og pepper. Dersom du liker den enda sterkere, har du bare i mer chili:)
For oppskrifter på rettene som er avbildet, klikk på navnene under: