Har du godt modne bananer liggende, anbefaler jeg deg å lage bananbrød. Utrolig lett å lage og brødet smaker bare helt himmelsk. Saftig som bare det!
Bananbrød kan nytes som «kake» til kaffen så vell som til frokost med syltetøy og brunost.
Modne bananer
Vi prøver å kaste minst mulig mat her hjemme. Når bananene vår begynner å bli brune på utsiden, skjønner jeg godt at min 8 åring ikke har så veldig lyst å ha dem med i matpakken på skolen.
Når vi har godt modne bananer, så bruker vi å enten kutte de opp i skiver og fryse ned( godt å ha til smoothie), vi bruker de i pannekaker, muffins, eller i brød som jeg skal dele oppskriften på med deg i dag.
Har du noen gode tips til hva annet de kan brukes til, fortell meg gjerne, så kan jeg dele det her siden.😊
Baking i Airfryer
Jeg stekte bananbrødet i Airfryer. Jeg brukte en liten brødform på 21×12 cm som jeg satte oppi kurven. Jeg kledde den med bakepapir for at den lett kunne fås utav formen. Men du må gjerne smøre den hvis du foretrekker det.
Jeg synes generelt at bakverk blir sabla godt i Airyfryer. Og jeg kan godt forstå at noen himler med øyner når jeg forteller at vi bruker den til boller/brød/rundstykker/kaker m.m. Men år vi kun er 2 personer i husstanden, så passer det perfekt å bruke Airfryer.
Brødet kan så klart tilberedes i stekeovn også. Temperatur og tid finner du under fremgangsmåten.
Ingredienser
- 2 modne bananer
- 3 ss peanøttsmør
- 3-4 ss nøytral olivenolje
- 4 ss gresk yoghurt
- 2 ss sukrin Maple sirup ( kan bruke sirup/honning)
- er par dråper vanilje essens, kan sløyfes
- 1 egg
- 150 g hvetemel
- 75 g havremel
- 90 g sukrin gold
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts natron
- 1 liten klype salt
- 2-3 ss Hakkede valnøtter til toppen av brødet
Kommentar: Du må gjerne bruke mer havremel og mindre hvete, eller enda grovere mel. Dette justerer du selv.
Om du vil ha i litt hakkede valnøtter/peanøtter inni brødet, så går det også helt fint.
Slik gjør du
- Mos bananene med en gaffel. Ha i alt det våte og bland godt. Ha alt det tørre i en egen bolle og miks dette godt.
- Ha det tørre i den våte blandingen og bland det godt sammen.
- Hell blandingen i en smurt form, eller i en form ikledd bakepapir. ( jeg brukte en form 21×12 cm)
- Sett i Airfryer (uten forvarming) 175℃ i 25 minutter. Når brødet er ferdig la det stå i fryeren, med skuffen på gløtt i minst 15 minutter. Ha deretter brødet ut av Airfryer. La det tå på benken i minst 10 minutter til, før du tar det utav formen og skjærer i det. Er du usikker på om brødet er ferdig, finn frem en grillpinne/trepinne og stikk gjennom kaken. Henger det deig på, må den steke noen minutter til
Kommentar: Bananrød i stekeovn, 165℃ i Ca. 30 minutter, eller til det er gjennomstekt og har fått en fin og gylden farge
NYTT KJØKKEN
Endelig, ventet på nytt kjøkken siden i sommer. Det er ikke mange månedene siden vi flyttet hjem igjen etter vannlekkasje. Kjenner at jeg innimellom angrer noe på at valget av nytt kjøkken allerede nå. Men godt å bare få det gjort. Har hatt lyst lenge, men ikke fått fingeren ut…Noen som kjenner seg igjen?
Det vil bli mindre aktivitet her en periode nå. Da kjøkkenet skal byttes ut. Første del kommer allerede i morgen, så siste uken har gått med å pakke ned alt i det gamle. Så veldig glad vi har Airfryer(e) som er lett å bruke når kjøkkenet ellers er kaos.
Men vi ser virkelig frem til det nye er klappet og klart. Hvitevarene er enda ikke helt i boks, da jeg helst ønsker begge ovner og koketopp i fargen HVIT. Legger ved bilde av tegningen so flinke Susanne Bjerke Karlsen tegnet for oss.