Hasselbakte søtpoteter med karamelliserte nøtter i airfryer | matpaaminutter

Hasselbakt søtpoteter med karamelliserte nøtter i airfryer | oppskrift matpaaminutter

Hasselbakte søtpoteter med karamelliserte nøtter laget i airfryer | oppskrift av matpaaminutter

ANNONSE | PANETTI.NO

Bakte søtpoteter er alltid godt, men med disse hasselbakte tar du søtpoteten til nye høydere!

Her får du både saftig potet med både krønsj og massevis av smak. Disse søtpotetene er ikke bare et perfekt tilbehør til kjøtt og fisk, men den kan også stå alene som en deilig vegetarisk rett. Gjerne med en deilig salat ved siden av.

Vi har laget denne versjonen utallige ganger og planen var å ha den med allerede i den første kokeboken min, men den ble spart på. Og i bok 2 ble det dessverre ikke plass. Men det er jo positivt for bloggen her hihi. Om du ikke er stor fan av søtpotet, bruk gjerne butternut squash i stedet. Må beregne et par minutter ekstra med steking. Og husk da og del dem i minst 2 først.

Prøver å være nøktern på å dele oppskrifter fra bøkene mine her samtidig som jeg prøver å ikke ta for mange av oppskriftene som har ligget her over tid med i bøkene mine.

Nå er det ingen bok i sikte, det vil si at det muligens vil komme flere, men det blir ikke med det første. Det å skrive 2 kokebøker på 2 år er hardkjør for å si det mildt. Men så glad og evig takknemlig for alle muligheter bøkene har gitt meg. En suksess jeg absolutt ikke tar forgitt.

Hasselbakt søtptet i airfryer | oppskrift matpaaminutter
Hasselbakt søtptet i airfryer | oppskrift matpaaminutter

AirfryerTrude tilbehørspakke

I tilbehørspakken min er det ikke bare store silikonformer og etasjerister. Du finner også en del små redskaper som jeg er utrolig glad i.

Som blant annet denne penselen på bildet ovenfor i silikon. Den har en perfekt størrelse og den brukes jeg til å pensle både boller, kjøtt og fisk med. Samt bunnen på airfryeren noen ganger for å unngå at maten henger fast. I tillegg er det er røresleiv som er ganske så greit å ha i og med at en del airfryere ikke tåler at du bruker stålredskaper.

Du finner i tillegg en genial hvitløkspresse i pakken. En hvitløkspresse som funker som bare juling. Den kan du i tillegg bruke på ingefær og chili om ønskelig. Jeg har blitt avhengig av denne og det vet jeg mange av de som allerede har kjøpt pakken også har blitt.

Grytevotter, som er noe av det beste og enkleste å bruke når du skal løfte ut former av airfryeren. Det er så smalt og keitete å komme til noen ganger, så da er disse helt fantastisk redskap. Ta en titt HER

Klype til å løfte ut større kjøttstykker, som steik, hel kylling, pølser osv. Med denne kan du løfte ut hva som helst, uten å måtte brenne deg.

Det siste små redskapet, er bølgekutteren. Denne brukes for det meste til å kutte grønnsaker og frukt med. Skal jeg lage hjemmelagde fries, er denne et must, bare se HER

BESTILL den ultimate tilbehørspakken i dag, dersom du vil ta matlaging i airfryer til nye høydere!

Bruk rabattkoden: MPM250 så vil du få hele 250 kr i rabattt.

Lynrask levering, 5 års garanti og 100 % fornøydhetsgaranti

AirfryerTrude tilbehørspakke kjøpes direkte hos Panetti.no, men finnes i tillegg i nettbutikken til Cosori.no, Kitchn.no og hos tilbords.no og kan leveres til butikk

AirfryerTrude tilbehørspakke
Hasselbakte søtpoteter med karamelliserte nøtter laget i airfryer

Bakte søtpoteter for 3 personer trenger du

(Ca.45 minutter)

 • 3 medium store søtptoteter, gjerne med så lik tykkelse som mulig
 • 6 ss olivenolje
 • 3 ss sukrin sirup ( kan bruke honning om ønskelig

Topping

 • 30 g mandler
 • 30 g valnøtter
 • 30 g cashewnøtter
 • 1 ss sukrin gold, eller brunt sukker
 • 2 ss sukrin sirup
 • frisk koriander
 • flaksalt

Kommentar: Du kan så klart bytte ut nøtter med dine favoritter om ønskelig.

Slik gjør du

 1. Skrell søtpotetene og skjær tynne skiver langs søtpotetens lengde, men pass på å ikke skjære helt gjennom.
 2. Bland sammen olje og honning i en skål og bruk en pensel til å smøre søtpotetene med. Vær litt forsiktig når du går imellom skivene for å unngå at de blir ødelagt. Legg potetene i airfryeren og stek dem på 170℃ i 35 minutter, eller til dem er mør og gyllen.
 3. Grovhakk nøttene, og legg dem oppi airfryeren. Hell over litt sukrin gold og sirup. Stek nøttene sammen med søtpotetene de siste 7-8 minuttene.
 4. Deretter kan du fordele nøttene over søtpotetene og gjerne ringle med litt ekstra sukrin sirup, eller honning om ønskelig. Stek dem et par minutter ekstra for ekstra krønsj.
 5. Ha på en klype havsalt og frisk koriander og nyt!

Neste uke er temaet kylling!

Den første oppskriften kommer allerede på søndag og det blir på den kjente og digge klassikeren KYLLING SATAY 👇👇

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+