Havregrynsvafler | matpaaminutter

 

4 dager igjen til vaffeldagen og her kommer enda ei oppskrift på vafler til deg!

I denne oppskriften er mesteparten av melet erstattet med havregryn og gjør de dermed sunnere og en bedre metthetsfølelse.

De kan spises til frokost/lunsj/kveldsmat/kaffe mat så vel som dessert.

Disse vaflene ble servert med mager Kesam. som ble blandet med litt Blåbær syltetøy uten tilsatt sukker fra Lerum.

Trenger ikke massevis av sukker i en vaffelrøre for at vaflene skal bli god!

Oppskrift

  • 3 egg
  • 4 ss sukringold
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljepulver /vaniljesukker /dråper av natreen e.l
  • 1 stor ts bakepulver
  • 2 ss smør eller kokosolje
  • 5 dl havregryn
  • 3 dl skummet kulturmelk
  • 3 dl lettmelk
  • 5 ss hvetemel eller sammalt hvetemel

Slik gjør du

  1. Legg havregryn i bløt med melken i 10 minutter. Kjør glatt med stavmikser.
  2. Tilsett egg og sukker. Ha deretter i resten og bland godt.
  3. La røren stå å svelle noen minutter før du begynner å steke.

Tips: Ha gjerne vafler med i matpakken til deg selv eller barna!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »