Helgrillet kylling i Airfryer

Helstekt Kylling i Airfryer | matpaaminutter

Helgrillet kylling i Airfryer

Hel grillet kylling i Airfryer, er en opplevelse i seg selv. Den blir innmari saftig og den får et deilig og sprøtt skinn uten at den pensles med olje eller smør. Helstekt kylling passer perfekt for airfryer!

Min første Airfryer

Dette var noe av det aller første jeg laget i min Airfryer når den kom i hus. Og laget det utallige ganger siden. Jeg har tidligere delt på Instagram, men ikke her på bloggen. SÅ det var jammen på tide og få delt med dere også!

Lite visste jeg den gang, en februar dag i 2017,at denne maskinen skulle bli et av de mest brukte kjøkken apparatene hjemme hos oss.

Brukte mye tid å undersøkte på Google opp og i mente for å finne en Airfryer som passet for oss. Og siden den første kom i hus, har det blitt en god del flere som har vært innom. Noen har gått ut like fort som de kom inn, mens andre har blitt værende.

Kommer stadig nye modeller på markedet

Det kommer stadig nye modeller og nye produsenter på markedet. Airfryer har virkelig blitt en en kjøkkenmaskin som har tatt verden med storm.

Dersom du lurer på noe eller har spørsmål om Airfryer, ikke nøl med å ta kontakt her, eller via Facebook/Instagram.

Ellers kan du sjekke ut gruppen vår på Facebook: Enklere og Sunnere Matlaging Med Airfryer.

Jeg prøver å holde meg så oppdatert som mulig. Vi samarbeider med flere leverandører og produsenter som selger Airfryere. Rabattkoder og annen info, vil du også finne under kunngjøringer i Facebook gruppen.

Helgrillet kylling i Airfryer

Airfryer er ikke bare en «fryer»

Visste du forresten at Airfryere ikke bare har «fry» funksjon? En Airfryer kan fritere, steke, bake og grille. Typiske frityr retter, hvor maten er er dyppet i frityr røre, egner seg dårlig for Airfryer. Du kan steke med mat som er dyppet i røre, men det må dekkes med brødrasp eller lignende før steking.

Grillet kylling i Airfryer

Ingredienser

 • Hel rå kylling 1,6 kilo, se kommentar like under listen.
 • 2 ss paprika pulver ( gjerne 1 med røkt paprika)
 • 2 ss hvitløkspulver
 • 2 ts chili pulver
 • 3 ts salt
 • 1,5 ss kvernet pepper
 • 1,5 ss løkpulver

Kommentar: Har du større kylling, må du påregne lengre steketid. Det kan også være lurt å binde beina med mat hyssing, for å unngå at de stikker opp og kan bli svidd. Airfryer kommer i alle slags størrelser og fasonger. Har du en noe «svak» Airfryer, kan det også være aktuelt å steke på høyere temperatur. Se fremgangsmåte like under her.

Slik gjør du

 1. Bland sammen alle krydderne oppi ei lita skål.
 2. Bruk kjøkken papir og tørk godt av kyllingen slik at den blir tørr. Gni krydderet rundt hele kyllingen.
 3. Sett den oppi din airfryer på 180℃ og stek i 30 minutter. Åpne opp skuffen din og ta en sjekk. Snu dersom din Airfryer krever at du snur maten for best resultat. Stek deretter i ytterligere 30 minutter. Åpne skuffen og la kyllingen stå å hvile i minst 10 minutter før du begynner å dele den.
 4. Kyllingen min var 1,6 kilo. Har du mindre enn dette, kan du beregne et par minutter mindre steketid. Men like lang hviletid. Er den større, må du legge til mer steketid, men samme hviletid. Har du en mindre effektiv Airfryer, kan du skru opp varmen til 200 siste halvdel, eventuelt siste 15 minuttene.

Kryddermikser

Skulle du trenge en annen krydder miks, ta en titt HER , Der finner du 7 hjemmelagde kryddermikser.

Kjekt å kunne få tømt krydder som bare står i skapet som sjeldent brukes.

Krydderblandinger

16 thoughts on “Helstekt Kylling i Airfryer | matpaaminutter

  1. Fantastisk! Så utrolig gøy at du ble fornøyd med resultatet og at oppskiften falt i god smak😍Tusen takk for din tilbakemelding! Og fortsatt god helg Borghild

 1. Prøvde denne i dag var i utgangspunktet skeptisk men tror nok ikke det blir mye ferdig grillet kylling fra butikken etter denne opplevelsen beste kylling jeg og gutt ungen har spist. Perfekt til stekegrønsaker og blå mugg ost saus. Og en kald øl til

  1. Hei Håvard. Det var skikkelig fint å høre. Og du er ikke den eneste som kommer til å kjøpe fære grillede kyllinger fra butikken hihi. Hyggelig at du ville dele opplevelsen, tusen takk. Kos dere i kved og ønsker dere et riktig så godt nyttår:-)

  1. Det var jammen hyggelig lesning:-) En stor favoritt her hjemme også og min datter på 10 kunne spist dette hver dag om hun fikk velge hihi.

 2. Hei, jeg søkte på hel kylling i airfryer og fant denne oppskriften. Tidligere har jeg bare tatt kyllinglår, men dette ble veldig godt. Jeg har også kjøpt boken din, og da jeg slo opp i den, fant jeg en veldig lik oppskrift, men de sier du 175 grader. Jeg vet at ting varierer fra maskin til maskin, så jeg brukte 180 grader og 30+30 minuttee steking + 10 minutter hvile (1,6 kg kylling). Dette ble veldig godt, og neste gang vil jeg eksperimentere med litt løk og hvitløk inne i fuglen

  1. Så bra du ble fornøyd med resultatet Espen:) Og skikkelig stas at du har kjøpt boka mi. Håper du liker den.
   Ja det varier litt. Jeg har de siste 5 årene prøvd i overkant mange maskiner. Bare i kokebok prosessen brukte jeg 5 ulike modeller. For å få så nøyaktige tider som overhodet mulig. Men som du sier det varierer litt. Og det tar tid å bli kjent med maskinen. Selv om en har god erfaring, vil en tidvis få sjokk når man prøver ut en ny modell. Men avvikene er ikke sånn kjempestore, heldigvis. Ja det må du gjerne gjøre. Her har jeg laget en nokså enkel variant. Mend et er mye godt en kan putte inni for å forbedre smaken og opplevelsen. Masse lykke til og nyt maten:)

 3. Hei, Trude.
  Takk for mange gode oppskrifter. Jeg har kjøpt en airfryer fra Cosori, Dual Blaze, 6,4 liter med varme oppe og nede. I går laget jeg denne oppskrift med en hel kylling. Kyllingen var saftig og sprø oppå men veldig bløtt på den siden som la på crispplate. Jeg hadde ikke noe papir på platen og stekte på 180 grader i 1 time. Hva gjorde jeg feil? Hadde vært fint med en tilbake melding, takk.
  Vennlig hilsen
  Ute

  1. Hei Ute. Grattis med ny airfryer. Du har kjøpt en av mine topp 3 airfryer favoritter:)
   Godt spørsmål Har aldri opplevd dette selv. Tørket du godt av kyllingen? Snudde du den halvveis i steketiden??

 4. Hei, jeg bruker nå Princess sin airfryer ovn på 10,2 liter, og som jeg er veldig fornøyd med. Har nå stekt en halv rå stor kylling og fulgte oppskriften din. Den ble kanongod med krispy skinn og mørt kjøtt. Som andre her sier. Kjøper ikke ferdig grillet i butikk lengre. De er jo mange ganger veldig tørre. Har også din kokebok og skal kjøpe nr 2 snart 🙂

  1. Hei Kjell. Så utrolig kjekt å lese at det ble suksess! Tusen takk for at du har kjøpt boka mi, setter eg enormt stor pris på. Masse lykke til med airfrying i heimen vider og ha en nydelig fin søndag:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+