Helgrillet kylling i Airfryer

Helstekt Kylling i Airfryer | matpaaminutter

Helgrillet kylling i Airfryer

Hel grillet kylling i Airfryer, er en opplevelse i seg selv. Den blir innmari saftig og den får et deilig og sprøtt skinn uten at den pensles med olje eller smør. Helstekt kylling passer perfekt for airfryer!

Min første Airfryer

Dette var noe av det aller første jeg laget i min Airfryer når den kom i hus. Og laget det utallige ganger siden. Jeg har tidligere delt på Instagram, men ikke her på bloggen. SÅ det var jammen på tide og få delt med dere også!

Lite visste jeg den gang, en februar dag i 2017,at denne maskinen skulle bli et av de mest brukte kjøkken apparatene hjemme hos oss.

Brukte mye tid å undersøkte på Google opp og i mente for å finne en Airfryer som passet for oss. Og siden den første kom i hus, har det blitt en god del flere som har vært innom. Noen har gått ut like fort som de kom inn, mens andre har blitt værende.

Kommer stadig nye modeller på markedet

Det kommer stadig nye modeller og nye produsenter på markedet. Airfryer har virkelig blitt en en kjøkkenmaskin som har tatt verden med storm.

Dersom du lurer på noe eller har spørsmål om Airfryer, ikke nøl med å ta kontakt her, eller via Facebook/Instagram.

Ellers kan du sjekke ut gruppen vår på Facebook: Enklere og Sunnere Matlaging Med Airfryer.

Jeg prøver å holde meg så oppdatert som mulig. Vi samarbeider med flere leverandører og produsenter som selger Airfryere. Rabattkoder og annen info, vil du også finne under kunngjøringer i Facebook gruppen.

Helgrillet kylling i Airfryer

Airfryer er ikke bare en «fryer»

Visste du forresten at Airfryere ikke bare har «fry» funksjon? En Airfryer kan fritere, steke, bake og grille. Typiske frityr retter, hvor maten er er dyppet i frityr røre, egner seg dårlig for Airfryer. Du kan steke med mat som er dyppet i røre, men det må dekkes med brødrasp eller lignende før steking.

Grillet kylling i Airfryer

Ingredienser

 • Hel rå kylling 1,6 kilo, se kommentar like under listen.
 • 2 ss paprika pulver ( gjerne 1 med røkt paprika)
 • 2 ss hvitløkspulver
 • 2 ts chili pulver
 • 3 ts salt
 • 1,5 ss kvernet pepper
 • 1,5 ss løkpulver

Kommentar: Har du større kylling, må du påregne lengre steketid. Det kan også være lurt å binde beina med mat hyssing, for å unngå at de stikker opp og kan bli svidd. Airfryer kommer i alle slags størrelser og fasonger. Har du en noe «svak» Airfryer, kan det også være aktuelt å steke på høyere temperatur. Se fremgangsmåte like under her.

Slik gjør du

 1. Bland sammen alle krydderne oppi ei lita skål.
 2. Bruk kjøkken papir og tørk godt av kyllingen slik at den blir tørr. Gni krydderet rundt hele kyllingen.
 3. Sett den oppi din airfryer på 180℃ og stek i 30 minutter. Åpne opp skuffen din og ta en sjekk. Snu dersom din Airfryer krever at du snur maten for best resultat. Stek deretter i ytterligere 30 minutter. Åpne skuffen og la kyllingen stå å hvile i minst 10 minutter før du begynner å dele den.
 4. Kyllingen min var 1,6 kilo. Har du mindre enn dette, kan du beregne et par minutter mindre steketid. Men like lang hviletid. Er den større, må du legge til mer steketid, men samme hviletid. Har du en mindre effektiv Airfryer, kan du skru opp varmen til 200 siste halvdel, eventuelt siste 15 minuttene.

Kryddermikser

Skulle du trenge en annen krydder miks, ta en titt HER , Der finner du 7 hjemmelagde kryddermikser.

Kjekt å kunne få tømt krydder som bare står i skapet som sjeldent brukes.

Krydderblandinger

4 thoughts on “Helstekt Kylling i Airfryer | matpaaminutter

  1. Fantastisk! Så utrolig gøy at du ble fornøyd med resultatet og at oppskiften falt i god smak😍Tusen takk for din tilbakemelding! Og fortsatt god helg Borghild

 1. Prøvde denne i dag var i utgangspunktet skeptisk men tror nok ikke det blir mye ferdig grillet kylling fra butikken etter denne opplevelsen beste kylling jeg og gutt ungen har spist. Perfekt til stekegrønsaker og blå mugg ost saus. Og en kald øl til

  1. Hei Håvard. Det var skikkelig fint å høre. Og du er ikke den eneste som kommer til å kjøpe fære grillede kyllinger fra butikken hihi. Hyggelig at du ville dele opplevelsen, tusen takk. Kos dere i kved og ønsker dere et riktig så godt nyttår:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bestill boka mi DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA her. Fri frakt og 1–4 dagers levering.Trykk her for å bestille!
+