Hva med hjemmelagde karbonader til middag i dag?
En god klassiker som vi absolutt bør lage oftere. Her får du oppskrift som er enkel å følge, med få ingredienser og i tillegg får du massevis av gode tips til hva karbonader passer godt sammen.
Oppgradering
Oppskriften på disse karbonadene har ligget på bloggen i 3 år. Mye har skjedd på bilde og tekst fronten siden den tid. ( bare se nederst😅)
Bloggen ble nylig flyttet hit til WordPress og det jobbes stadig på for å få den helt ferdigstilt. Ikke lenge igjen til det nå!
I går, på selve valgdagen. Var det min kjære datter Angelica som ønsket at vi laget karbonader til middag. Da helst med saus og poteter. Hun elsker brun saus. Så mye at hun kunne sikkert drukket det fra et glass.
Det passet jo i grunnen fint. To fluer i en smekk. Oppfylle ønsket, samt ta nye bilder for å oppgradere bilder og tekst på en god klassiker. Selve oppskriften er den samme.
I utgangspunktet var oppskriften avbildet med karbonader med en lun potet salat, stekt løk og grønnsaker. Dette bildet ligger litt lengre nederst. Kjekk å ha, bare for å se utviklingen. Heldigvis blir man bedre med årene!
Karbonader i Airfryer eller i stekepanne
Det går lynkjapt å blande sammen karbonadedeigen. Jeg har i hele mitt voksne liv brukt å steke karbonader i smør/olje på stekepanne.
Men etter Airfryer kom i hus, har det blitt mer luftfritering. Fordi det er enklest for oss.
I Airfryerer blir de stekt i sitt eget fett og det synes jeg så absolutt ikke går utover smaken. Hva mener du om det?
Måtte steke Karbonadene i 2 omganger da det bare er rom til 5 om gangen. Gjør det som passer deg best.
For mer tips og inspirasjon til matlaging med Airfryer,
sjekk ut vår Airfyer-Kategori her på bloggen. Her ligger det nå over 100 oppskrifter laget i Airfryer. Eller meld deg inn den lukkede Facebook gruppen vår med snart 25K medlemmer. Hvor sprøtt er ikke det❣
Følg oss også gjerne på Instagram Og tagg oss gjerne!
Karbonade klassikere
Ikke bare er karbonader utrolig godt, de kan også brukes til så mangt. I tillegg kan de spises både varm og kald.
De egner seg godt å fryse ned, så for å spare tid kan det være lurt å doble oppskriften, det gjorde vi.
Karbonader egner seg godt å fryse ned, så du må gjerne doble oppskriften når du først setter i gang.
Her får du en liten liste over hva jeg synes karbonader passer godt sammen med.
Har du noe godt du bruker å ha sammen med karbonader? Det er jeg nysgjerrig på 😍
- Karbonadesmørbrød med stekt løk
- Karbonader sammen med all slags pasta
- Karbonader med speilegg
- Karbonader i lynkjapp pytt i panne
- Karbonader med potetsalat
- Karbonader i hamburgerbrød
- Karbonader med wok blanding
- Karbonader i pitabrød med salat
For å lage 8-10 karbonader, trenger du
- 400 g karbonadedeig av storfe
- 1 egg
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 ts hvitløkspulver, kan droppes
- 1,5-2 ss potetmel eller maizena
- 1 dl lettmelk
- 1/2 dl vann
- smør til steking, hvis du bruker stekepanne
Slik gjør du
- Bland karbonadedeigen med det tørre og tilsett deretter væske vekselsvis. Ha til slutt i egget. Bruk gjerne en håndmikser til dette.
- Fukt hendene med kaldt vann og form massen til 8-10 runde karbonadekaker.
- Stek karbonadene i Airfryer uten FETT, på 185 grader i 8-10 minutter. evt. 200 grader i 6-7 min. Eller i stekepanne med litt smør/olje! Noen Airfryere krever at en sprayer et lite tynt lag med fett på risten når en steker mat som dette. Slik at det ikke blir hengende fast.
- Server sammen med kokte poteter, gulrøtter, tyttebærsyltetøy og brun saus, eller valgfritt tilbehør. Se tips innledningsvis.
«avbildet med karbonader med en lun potet salat, stekt løk og grønnsaker. » Steikt løk, kordan tilberedte du den?
Men mitt egentlige spørsmål: Er det mulig å lage løk/Sprøsteikt løk i Airfryer?
Sånn som i denne oppskriften. Herlig hjemmelaget sprøstekt løk!
https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/sprostekt-lok/
Hei Dagfinn.
Jeg har ikke testet å lage sprø løk i airfryer. men det vil nok være mulig. Dersom du tester det ut, vil jeg gjerne høre hvordan det gikk:-)
PÅ bilde har jeg bare stekt løken i panne, med sukrin gold slik at den har blitt karamellisert.