Våruller er enkelt å lage. Tar litt tid å fylle, pakke og rulle de. Men vel verdt jobben!
Veldig kjekt å ha liggende i fryseren, da det tar kort tid å varme opp!
I dag er de laget på karbonadedeig, men du må gjerne bruke kylling kjøttdeig, lammekjøttdeig, biffstrimler osv.
Disse er stekt i Airfryer, på 200℃ i Ca. 10-12 minutter uten olje.
Jeg fryser ned vårullene Rå. Legger de i en plastikk pose med mellomlag papir, da er det enkelt å ta opp en og en.
Ha en fortsatt fin kveld 🙂
Oppskrift laget på 400 g karbonadedeig
400 g karbonadedeig
Filodeig, fikk ca 16 stk
3 store gulrøtter
0,5hodekål, av mellomste sort
1 stor gul løk
1,5 dl Jacobs kylling kraft e.l
ca 40 g risnudler, se bilde under.
4 ss søt soya saus
3 ss soya saus
salt og pepper
Slik gjør du
- Legg risnudler/glassnudler i bløt imens du steker karbonadedeigen.
- Skrell gulrøttene og rasp de på et rivjern. Finn kutt hodekål og løk.
- Ha grønnsakene oppi med karbonadedeigen og ha i soya sausene og kraft. Vend i nudlene til slutt. PS, jeg bruker å klippe de litt mindre når jeg tar de ut av vannet. Bland godt og smak til. Viktig at det er mye smak. Tilsett gjerne ekstra kraft.
- Steng av platen og la den stå til den blir litt lunken. Ha så egg i en liten skål og ha klar en pensel.
- Riv forsiktig ut et vårrull ark og legg fyllet i midten, som en liten pølse og rull halvveis inn mot det andre hjørnet. Pensle det andre hjørnet med egg og rull tett sammen. Gjenta til du går tom for fyll.
- Legg på bakepapir med skjøten ned og pensle med olje og stek på 200 grader i Ca. 10 minutter.
Kommentar:
Server med litt salat og eventuelt kokt/stekt ris. Soya saus og Sweet chili saus er også «nesten» obligatorisk, for min del.