Vårruller – Airfryer | matpaaminutter

 

Våruller er enkelt å lage. Tar litt tid å fylle, pakke og rulle de. Men vel verdt jobben!

Veldig kjekt å ha liggende i fryseren, da det tar kort tid å varme opp!

I dag er de laget på karbonadedeig, men du må gjerne bruke kylling kjøttdeig, lammekjøttdeig, biffstrimler osv.

Disse er stekt i Airfryer, på 200℃ i Ca. 10-12 minutter uten olje.

Jeg fryser ned vårullene Rå. Legger de i en plastikk pose med mellomlag papir, da er det enkelt å ta opp en og en.

Ha en fortsatt fin kveld 🙂

Oppskrift laget på 400 g karbonadedeig

400 g karbonadedeig

Filodeig, fikk ca 16 stk

3 store gulrøtter

0,5hodekål, av mellomste sort

1 stor gul løk

1,5 dl Jacobs kylling kraft e.l

ca 40 g risnudler, se bilde under.

4 ss søt soya saus

3 ss soya saus

salt og pepper

Slik gjør du

  1. Legg risnudler/glassnudler i bløt imens du steker karbonadedeigen.
  2. Skrell gulrøttene og rasp de på et rivjern. Finn kutt hodekål og løk.
  3. Ha grønnsakene oppi med karbonadedeigen og ha i soya sausene og kraft. Vend i nudlene til slutt. PS, jeg bruker å klippe de litt mindre når jeg tar de ut av vannet. Bland godt og smak til. Viktig at det er mye smak. Tilsett gjerne ekstra kraft.
  4. Steng av platen og la den stå til den blir litt lunken. Ha så egg i en liten skål og ha klar en pensel.
  5. Riv forsiktig ut et vårrull ark og legg fyllet i midten, som en liten pølse og rull halvveis inn mot det andre hjørnet. Pensle det andre hjørnet med egg og rull tett sammen. Gjenta til du går tom for fyll.
  6. Legg på bakepapir med skjøten ned og pensle med olje og stek på 200 grader i Ca. 10 minutter.

Kommentar:

Server med litt salat og eventuelt kokt/stekt ris. Soya saus og Sweet chili saus er også «nesten» obligatorisk, for min del.

For deilige vårruller med lammekjøtt, se HER , anbefales virkelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »