Bali Kyllinggryte | matpaaminutter

 

Deilig varmende gryte med massevis av gode smaker, av den eksotiske sorten!

Denne oppskriften, er en du vil huske og derfor kanskje vil lage ofte. Den Smaker så utrolig godt. Her snakker vi saftig kylling i kremet saus. Eksotiske aner fra søt ananas, chili og curry. Den er i tillegg glutenfri og laget med kokosmelk. (kokosmelken kan selvfølgelig byttes ut med fløte)

Kyllinggryte som smaker om overhodet mulig da, er enda bedre dagen etter

Gryteretten passer til folk i alle aldre. Den er lett å lage og passer spesielt godt å lage i større mengder. Som hvis du skal feire stor dag, ha klubb osv. Nå for tiden er jo ikke det aktuelt. Men på sikt, når vi forhåpentligvis kan invitere til bursdager, vennemiddager og være sosiale igjen slik vi var før 12 mars i fjor.

Vi laget som alltid en god porsjon. Angelica er en ivrig Mattermos bruker. Og ris med kylling sammen med fløte og karri er en luksus lunsj å ha med på skolen.

Vi varmet opp igjen restene til lunsj i dag og vi ringte på til 2 av våre gode naboer, som også fikk hver sin tallerken.

Oppskriften på Bali gryten delte jeg første gang i 2018. Men bildene fra den tiden, trengte absolutt en forandring. Så nå er det endelig gjort.

oppskrift 4 -5 personer

Saus og steking

  • Olje til steking
  • 4 kyllingbryst
  • 1 middels stor løk
  • 1 eple, uten skall
  • 2 fedd hvitløk (eller 1 rund kinesisk hvitløk)
  • 1-2 ss karri (kan bruke 1 spiseskje curry paste i stedet)
  • 3 ss kyllingfond + 5-6 dl vann, eller 1,5 terning kyllingbuljong
  • 1 boks ananas i biter inkl. juicen
  • 1 boks lett kokosmelk. Lett/vanlig fløte kan også brukes
  • 2 ts sukker, eller annen søtning
  • 3 ss søt soyasaus
  • 1/2 lime
  • 1 ss salt
  • 1-2 ts pepper mix (smak deg frem da pepper har ulike smaker)
  • 1 knivspiss chili pulver
  • 1 toppet spiseskje med maizena utrørt i et par spiseskjeer kaldt vann

Grønnsaker

  • 3 mellomstore gulrøtter
  • 5 champignoner, kan sløyfes og erstattes med andre grønnsaker
  • 1/2 brokkoli, kan byttes ut
  • 1/2 blomkål, kan byttes ut
  • 1 grønn paprika
  • 1 rød paprika
  • 1 boks hermetisk wokmix, kan erstattes
  • 2-3 vårløk

Kommentar og tips til koking av ris

  • Server gjerne gryten sammen med kokt ris og eller med litt deilig brød ved siden av.
  • Ha i 2-3 stjerne anis under kokingen, gir veldig god smak. Og krydre gjerne risen med litt røkt paprika krydder ved servering.
  • Du må ikke absolutt ha i blomkål og brokkoli, men dette var for å bruke opp det vi hadde av grønnsaker i kjøleskapet.
  • Du kan selvfølgelig bruke grønnsaker på boks i denne som eks. mini mais, bambusskudd og vannkastanjer.

Slik gjør du

  1. Kutt kyllingen opp i strimler eller i firkanter. Fres den i stekepanne på begge sider og krydre med litt salt og pepper.
  2. Finhakk løk, hvitløk og kutt de andre grønnsakene i forskjellige former. Fres løk i olje, tilsett hvitløk og fres videre. Ha i gulrøtter, champignon og eple. Tilsett karri pulver og rør det hele godt rundt. Deretter ha i kylling + kyllingkraft, kokosmelk og ananas med juice.
  3. Kok opp og smak til med alt krydder. Jevn gryten med maizena til passe tykkelse.
  4. Tilsett paprika og vårløk på slutten, for å unngå at de blir helt vassen.
  5. Smak til med salt & pepper og lime. La den putre på halv varme i 10 minutter.

Kommentar:

Kok brokkoli og blomkål i en egen kjele, hvis du har mulighet, da de fort kan bli overkokt.

Ett av de gamle bildene fra 2018

For flere oppskrifter med CURRY, se her:

Alt-i-1 karrigryte med kylling, oppskrift

Malaysisk rekesuppe med curry, oppskrift

Fiskeboller i karri med safran ris, oppskrift

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »