Hjemmelaget barbequesaus

Hjemmelaget Barbequesaus | matpaaminutter

Hjemmelaget BBQ, saus med massevis av god smak!

Den kan brukes til å marinere kjøtt i, eller bare pensle kjøtt med før du griller det.

Du kan bruke den som saus ved siden av kjøtt og grønnsaker, du kan tilsette den i majones og du får en herlig dressing som er perfekt til en biff Burger!

 

Hva bruker man Barbequesaus til

Flere bruker BBQ saus til Pulled Pork sammen med coleslaw.

En annen god kombinasjon er å blande den i pasta sammen med en skvett fløte!

Og Ikke minst får du de beste Spareribs, ved å marinere de i Barbeque Saus før du griller de.

Det er nok mange flere retter du kan bruke den til! Kommer garantert mer fra meg når grillsesongen kommer skikkelig i gang!!

 

Oppskrift Barbeque Saus, tilsvarer et glass på ca. 4 dl

  • 1 løk
  • 1 hvitløk eller 4 fedd
  • 400g hakkede tomater
  • 3 ss akasie honning
  • 3 ss Sukrin Gold
  • 3 ss ketchup
  • 10-15 dråper tabasco, valgri mengde da den kan være sterk for noen
  • 3 ss worchestershiresaus
  • 2 ss eddik 7%
  • 2 ss aromat
  • 3 ss chili saus
  • 2 ss grov sennep
  • 2 ss røykolje, se bilde og gå til en Meny butikk eller en butikk med godt utvalg!

Kommentar:

Røykolje er vesentlig for å få den rette smaken, men kan lages uten om du ikke skulle få fatt i den!

For en mer spicy barbequesaus kan du bruke frisk chili, eller smake til med cayennepepper.

Slik gjør du

  1. Ha alt over i en liten kjele. kok opp, smak til og kjør den glatt med blender. La den småkoke i minst 15 minutter!
  2. Bruk en blender eller stavmikser og kjør sausen glatt.

Kommentar

Sausen kan brukes varm og kald, alt etter hva den skal brukes til. Oppbevar i et tett glass med lokk i kjøleskapet. Den har øang holdbarhet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »