Fiskegrateng spiser vel de aller fleste??
God gammel klassiker som vi mange har vokst opp med og som vi , ihvertfall jeg elsket(er)
Denne fiskegratengen her , er enkel å lage og den smaker godt.
Luftig og saftig er den også !
Brødkrum laget jeg av 3 knekkebrød , som jeg puttet i blenderen !
I gratengen , kan du bruke fersk fisk , frossen fisk , rester fra en fiskemiddag osv.
Hvilken type fisk du vil bruke i , er også opptil deg !
Oppskrift ca 3-4 personer
200g torsk , kuttes i små stykker
200g sei
4 dl lettmelk
70g makaroni, ukokte og gjerne fullkorn
70g revet norvegia , lett
maizena ca 1 ts
1dl hakket purreløk
2 egg
salt og pepper
1 ss presset sitron
brødkrum
Slik gjør du
kok makaroni som anvist på pakken.
Skjær fisken opp i små stykker og ha på litt salt og pepper .
Kok opp melk , ha i ost , husk å røre godt og ofte.
ha i maizena utrørt i kaldt vann til den blir litt tykkere .
Ha i makaroni , fisk og purreløk .
Bland det hele godt. Smak til med salt pepper og sitron .
Ha det hele over i en ildfast form .
Vend i 2 egg og ha over brødkrum
Stekes på 150 grader i ca 45 minutter.
Server med kokte poteter , revne eller gulrøtter og smeltet smør
TIPS
Skulle du får rester av fiskegrateng, så kan du godt varme den opp igjen i stekepanna !