ONE POT Hjemmelaget Italiensk gryte på under 30 minutter!!
En enkel gryterett som jeg virkelig vil anbefale deg å lage. Jeg tror neppe du vil angre for å si det sånn.
En typisk middag hjemme hos oss
Det hender ofte at jeg lager en uke-meny, men svært sjeldent at vi klarer å følge den😁
Er du flink til å planlegge og følge mat planen, hvis du lager en da?
Siden vi kun er 2 i husstanden her, blir det ofte rester. Har heldigvis matglade naboer, men også ei frøken som liker godt å spise middag 2 ganger ( en kveldsmat også ), heldigvis. Ellers bruker jeg å planlegge at det blir rester, slik at hun kan få varm lunsj med på skolen. Bare elsker MAT-TERMOSER.
Gryteretter som denne, er noe vi ukentlig lager. Innholdet varierer ut i fra hva vi har i skap og kjøleskap. Og gryter gjør det absolutt ingenting å varme opp igjen, de er nesten enda bedre dagen etter.
Du vil finne flere deilige gryte-oppskrifter HER
Ingredienser 4 porsjoner
- 400 g karbonadedeig
- 2 rødløk
- 1/2 chili
- 4 fedd hvitløk
- 3 stangselleri
- 50 g soltørkede tomater
- 1 paprika
- 150 g cherrytomater
- 1 ss tomatpure
- 1 liter kyllingkraft ( jeg hadde 2 terninger med kyllingbuljong i 1 liter vann)
- 150 g spagetti
- 400 g hakkede tomater
- 1 ts salt
- 1 ts malt pepper
- 1 ts tørket basilikum
- 1 ts paprikapulver
- 1/2 ts sukrin gold, eller en liten teskje sukker
- 1 håndfull friske urter
- 1 ss maisenna
- 30 g revet parmesan, kan også serveres ved siden av
Slik gjør du
- Finn frem alle ingrediensene og ei stor gryte. Brun først karbonadedeigen i gryta. I mellomtiden kan du finhakke løk, hvitløk og chili. Grovhakk stangselleri og paprika. Spagettien knekker du bare opp i slik at de blir kortere. Tomatene kan du ha oppi hele, eller gjøre som meg å dele dem i 2.
- Krydre karbonadedeigen med litt salt og pepper før du har oppi alle andre ingredienser og kok opp. Ha i maizenna utrørt i kaldt vann. La gryten stå og småkoke til spagettien er ferdig kokt. Eller omtrent 15 minutter. Rør om av og til.
- Smak til gryta med mer krydder om ønskelig.
Kommentar:
Dersom du har barn som ikke liker selleri og eller Ferske tomater, kan du mose de sammen med de hakkede tomatene før du har det over i gryta.
Server gjerne sammen med litt salat ved siden av.