Reklame | Inneholder annonselenker
Hjemmelaget lasagne er noe av det beste jeg kan få servert til middag. Aller helst sammen med en deilig salat ved siden av.
Det å steke en lasagne i en airfryer er ikke noe problem. Du må bare passe på å ha en form som tåler varme og som du får plass til i airfryeren.
Jeg har brukt ferske pastaplater, da jeg syns det funker aller best i airfryer. Du kan også bruke tørre pastaplater, men vil da anbefale deg å koke dem i noen minutter først. Dette for best resultat. Lasagne tar knappe 20 minutter å steke i airfryeren.
Hvorfor steke Lasagne i airfryer når du har stekeovn?!
Hvorfor må «ALT» på død og liv i airfryer? Er et gjentagende spørsmål som ofte går igjen.
Mitt svar er, at alt «MÅ» ikke puttes i airfryeren, men noen ganger, ganske ofte egentlig. SÅ går det mye fortere å lage i airfryer. I tillegg brukes det mindre strøm enn i en stekeovn og så er det (for min del) mye enklere ofte.
Jeg kunne forvarmet stekeovnen imens jeg tilberedte lasagnen, men hvorfor, når jeg har en airfryer som er lynrask og som gir like bra resultat?
Jeg forstår at de familier som lager middag til 4+ ikke får plass til komplette middager i en airfryer. Da må en bruke stekeovn og muligens koketopp i tillegg. Da kan det bli valgets kval innimellom. Hvem/hvilken mat går hvor?
Jeg har flere airfryere og syns det er perfekt, spesielt når vi skal lage mat til flere. Men jeg har også fått såpass god erfaring at jeg vet nøyaktig hvilken mat jeg vil steke i airfryer fremfor i panna eller i ovnen og omvendt.
Pene og brukervennlig tilbehør som passer til airfryere
Her er noen eksempler på skåler og former som tåler varme og som samtidig er fine å se på. Jeg har allerede mye
Aida Raw serien, som jeg har i flere farger og størrelser. Klikk HER for å se utvalget.
Jeg brukte den største i dag til lasagne, som er 19,5x8cm.
Jeg har også denne skålen HER, som egentlig er en suppeskål. Den brukes gjerne til å varme opp middag rester, eller til gratinerering av blomkål/brokkoli osv.
Hos Nordic Nest vil du også finne et stort utvalg av springformer, ildfaste former, paiformer og mye mer. Søk etter diameter som passer akkurat din airfryer.
Det som er viktig å huske på, er at steintøyet IKKE må settes i en forvarmet airfryer. Eller settes direkte i kaldt vann når den de er glovarme. Da kan de sprekke.
Oppskrift 4 porsjoner
- 400 g karbonadedeig
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss tomatpure
- 1/2 dl rødvin
- 2 ss soyasaus
- 1 dl kjøttkraft
- 400 ml hermetiske tomater tomater + litt vann for å få ut restene i boksen
- 1 ts paprika krydder, gjerne røkt paprika
- 1 ts sukker, eller bruk Sukrin Gold
- 2 ts basilikum, tørket eller du kan bruke frisk
- 1 knivspiss chilipulver
- salt og pepper
- revet ost til toppen
- Pastaplater, ferske ( du kan bruke tørre, men da er det best la dem få noen minutter i kokende vann først.)
Ostesaus
- 1 god spiseskje smør
- 1 toppet spiseskje hvetemel
- 4 dl lettmelk
- 1 god neve revet ost
- salt og pepper
- Litt vann etter behov
Kommentar: Serveres gjerne med en god salat attåt. Som for eksempel denne HER
Slik gjør du
- Brun karbonadedeigen. Ha i tomatpure og la det putre et lite minutt imens du rører. Tilsett finhakket hvitløk, salt og pepper. Hell oppi rødvinen og la det småkoke til vinen svinner litt hen(2-3 minutter) Ha i kjøttkraft, hermetiske tomater og vann. Kok opp. Tilsett resten av krydderne og la det småkoke. Alt fra 10 minutter er ok, men blir bedre desto lengre tid den får.
- Lag ostesaus. Smelt smør i en panne. Tilsett hvetemel mens du stadig rører. Ha i melken litt og litt og visp godt. Vi ønsker en klumpefri saus.
- Spe på med vann hvis den blir for tykk. Den skal være litt tykk, men ikke helt som tyggegummi.
- Finn frem en form som tåler varme. Legg kjøttsaus-pastaplater og ostesaus lagvis og avslutt med revet ost. Sett formen i din airfryer og stek den i ca. 15 minutter på 175℃, eller til osten er gyllen. La formen hvile noen minutter før servering.
Kommentar:
Lasagne smaker like godt dagen etter, om ikke enda bedre. Skal du varme opp mindre porsjoner med lasagne rester i din airfryer, skru ned temperaturen ti 150℃ og stek i 5-6 minutter.
Dersom du lager lasagne dagen i forveien eller av en annen grunn skal steke hele formen med lasagne når den er kald. Må du også nedjustere steketemperaturen. Til 150-160℃ i 25 minutter. Ønsker du mer krispy ost, kan du skru opp gradene til 180 de siste par minuttene.
#airfryer #airfryermat #airfryertrude #biff #boller #brød #dessert #dressing #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #gresskar #grillmat #gryterett #høstmat #jul #kylling #laks #lam #lunsj #matpakke #panetti #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #påleggsalat #salat #sauser #scampi #sjømat #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #turmat #vegetar #ørret