Hjemmelaget Lasagne

Hjemmelaget Lasagne | matpaaminutter

Hjemmelaga lasagne

Hjemmelaga Lasagne laget med kjærlighet, uten å bruke timevis i kjøkkenet! En enkel, lettlaget og innmari god Lasagne. En klassiker vi ALDRI blir lei❤

Min kjære datter spurte så fint her forleden (Søndag) om vi ikke kunne lage Lasagne. Var i grunn ikke vanskelig å be. så lenge hun lovet å hjelpe til.

Hun elsker å hjelpe til med matlaging. Det vil si, når hun får bestemme hva som skal lages, eller når jeg foreslår noe hun liker godt.

Hun har alltid vært delaktig i matlaging, helt siden hun var ganske så liten.

Det blir så klart mer søl, men jeg håper og tror det er verdt det. Det er viktig at ungene lærer å lage mat fra bunnen av. Og tar kunnskapene og læren med sig videre i livet.

Håper du har lyst til å prøve denne ut! Og med det vil jeg bare si tusen takk for at du besøkte bloggen og så vil jeg ønske deg en riktig fin helg❤❤

Hjemmelaget Lasgane

Ikke den første og garantert ikke den siste

Du finner flere Lasagne oppskrifter her på bloggen, som 

Lasagne med fullkornspasta og cottage cheese

Speltlompe Lasagne 

Vegetar Lasagne

Ingredienser 4 porsjoner

  • 400 g karbonadedeig
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss tomatpure
  • 0,5 dl rødvin
  • 2 ss soyasaus
  • 1 dl kjøttkraft
  • 400 ml hakkede tomater + litt vann for å få ut restene i boksen
  • 1 ts paprika krydder, gjerne røkt paprika
  • 1 ts sukker, eller bruk sukringold
  • 2 ts basilikum, tørket eller du kan bruke frisk
  • 1 knivspiss chilipulver
  • salt og pepper
  • revet ost til toppen
  • Pastaplater

Ostesaus

  • 1 god spiseskje smør
  • 1 toppet spiseskje hvetemel
  • 4 dl lettmelk
  • 1 god neve revet ost
  • salt og pepper
  • Litt vann etter behov
Lasagne laget med kjærlighet

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180℃. Stek karbonadedeigen. Ha i tomatpure og la det putre et lite minutt imens du rører. Ha i hvitløk, salt og pepper. Hell i rødvinen og la det småkoke til vinen svinner litt hen. Tilsett kjøttkraft, Hakkede tomater og vann. Kok opp. Tilsett resten av krydderne og la det småkoke. Alt fra 10 minutter er ok, men for best smak kan du la det stå å putre en times tid.
  2. Lag ostesaus. Smelt smør i en panne. Tilsett hvetemel mens du stadig rører. Ha i melken litt og litt og visp godt. Vi ønsker en klumpefri saus.
  3. Spe på med vann hvis den blir for tykk. Den skal være tykk, men ikke som tyggis. Smak til.
  4. Legg kjøttsaus i bunnen av formen (vi brukte en halv bakeform) ha deretter på Lasagneplater og så ostesaus. Gjør dette en runde til. Har du en rundere og høyere form, lager du flere lag.
  5. Avslutt med å ha over revet ost. Sett i ovnen og stek i Ca. 25 minutter på 180℃
  6. La den stå noen minutter ute på benken før du serverer den.

Kommentar:

Server gjerne med en deilig salat ved siden av. Gjerne noen hvitløk Baguetter også. Det er jo tross alt helg.

Husk også på at Lasagne blir som nystekt når du varmer den opp igjen. Den kan også fryses.

Oppskrift på en smakfull Salat som passer til alle salgs Pasta og pizzaretter, finner du her

Hjemmelaget Lasagne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »