Hjemmelaget LOFF | mapaaminuter | airfryermat

 

Inneholder reklame i samarbeid med powermaxx.no

Nystekt loff med sprø og deilig skorpe, nam nam!!

For andre gang på 1 uke, ble det laget nok 1 loff hos oss.

Måtte være helt sikker i min sak før jeg ville poste det her. Fordi oppskriften har jeg kun tidligere brukt til baguetter og rundstykker. Normalt sett bruker jeg melk i loff, men dette er laget uten. like godt på smak likevel.

Brødet ble stekt i min nye airfryer, men du kan så klart steke i vanlig stekeovn.

For et par uker siden inngikk jeg et samarbeid med et firma som blant annet selger airfryere fra Gourmetmaxx. De selger maskinene i forskjellige størrelser og den største de har, er en xxxl maskin på hele 12 liter. Den har jeg vært så heldig å få lov til å teste ut.

Dette er den første airfryeren i «ovn-format» jeg har testet.

Den kan steke mat i 3 etasjer samtidig og passer godt til familier på 5-8 personer.

Men også til mindre husstander som er mat interessert, sånne som meg:-)

Dette er absolutt en knallgod maskin som har langt flere muligheter enn de mindre airfryerene på markedet. Her får du får mye for pengene.

Denne er lett å rengjøre, delene kan vaskes i maskin og den har plass til noe større ildfaste former, kakeformer osv. Den har også eget program for tørking av frukt og grønt. Har enda ikke fått testet alle programmene. Men det jeg har merket meg, er at de ferdig innstilte programmene har for LAV temperatur og å som oftest, men ikke alltid skrus opp noe for best resultat.

Har en pågående instagram konkurranse nå, hvor du kan vinne akkurat denne maskinen. For å delta klikk på linken: Trude Straume (@matpaaminutter.no) • Instagram-bilder og -videoer

Vi har også en RABATTKODE hos powermaxx.no koden er : fryer

Den gir deg 23% på HELE nettbutikken, inkludert alle airfryere.

 

 

Gourmetmaxx luftfrityrkoker 12 liter XXXL

Denne unike maskinen av en “all-rounder” har en kombinasjon av fryer, ovn og roterende grill som tilbereder maten din med mye mindre energi og fett. Når man f.eks skal tilbrede pommes frites eller kylling er rotasjon av maten bra for å få alt jevnt stekt, her ordner maskinen det for deg. Det følger med eget grillspyd for kylling eller kjøtt og det følger med egen “kurv” som er perfekt for pommes frites eller båtpoteter til grillmaten eller biffen.

  • 1800 Watt
  • Kapasitet 12 L – nok til 8-10 personer
  • Kombinasjon av luftfrityr, ovn og roterende grill
  • Friterer maten med varmluft i stedet for fett
  • Åtte forhåndsinnstilte programmer
  • Perfekt til fritering med luft, grilling, tørke frukt, gratinert, baking, opptining, varming, holde maten varm.
  • Følger med en rekke tilbehør inkludert spyd for grilling av kylling
  • Temperatur innstilling 80-200 grader

Dette trenger du til 1 loff ( du får en liten rest som rekker til 5-8 rundstykker evt. 2 baguetter )

  • 900 g hvetemel
  • 5dl lunkent vann
  • 40 g olje
  • 10 g tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 1-2 ss valmuefrø
  • pluss litt olje til å ha i hevebolle
  • vann til pensling
  • 1 egg til pensling
 

Slik gjør du:

  1. Bland alt det våte i en bolle og ha i gjær salt. Bland dette godt med en skje. Ha melet i en større bakebolle. Bland så det våte sammen med det tørre. DU kan gjøre dette for hånd eller i maskin. Jeg bruker en tresleiv i starten og hendene etter hvert.
  2. Kna deigen godt. Vri den, snu den, brett den om og om igjen. Den må knas i minst 5 minutter. For den så til en halvkule.
  3. Ha den over i en smurt hevebolle. Pakk den lett ned, ved å bruke fingertuppene dine. Klapp restene av oljen på fingrene dine oppå deigen. Sett den et lunt sted i 1 time.
  4. Snu bollen på hodet og del deigen opp i emner først. Til en loff trenger du 800-900 gram deig. ( jeg brukte en silikon brødform på 26cm lengde) men vanlig brødform går fint også. Du som har mindre airfryer må tilpasse mengden til den formen du skal bruke. Du trenger ikke strø mel på benkeplaten. Deigen er perfekt å jobbe med uten og henger seg ikke fast!!
  5. Jobb så med deigen noen få minutter og legg i brødform, form rundstykker, baguetter m brytebrød osv. Sett til etter-heving i 20 minutter på et lunt sted med klede over.
  6. Pensle med vann og strø over valmuefrø. Halvveis, penslet jeg med egg. Dette for å få bittelitt softere skorpe. Bruker du kun vann blir den helt sprø. Personlig syns jeg det er aller best på rundstykker og baguetter. Men smak og behag:) Rundstykker kan du legge rett på risten hvis du pensler den med litt olje først. Ellers kan du legge litt bakepapir på og trekke av halvveis i stekeprosessen.
  7. La brødet hvile i minst 10-15 minutter før du begynner å skjære i det.

STEKETIDER: Gourmetmaxx 12 litr. 185° i 20 min, pluss 200° i 5 minutter (snudde brødet og stekte på bakside i ytterliggere 3 min på 200° for fargens skyld

I Stekeovn 200° i 35-40 minutter.

Rundsykker i gourmetmaxx (70g pr stk) 185° i 20 min!

VELBEKOMMEN❤

PS: Setter pris på om du bruker mine hashtags #matpaaminutter #airfryermat hvis du deler bilder /tips med inspirasjon fra oss

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »