Moussaka oppskrift for airfryer

Hjemmelaget Moussaka | matpaaminutter

Moussaka i airfryer

Hjemmelaget moussaka, dufter som den beste greske/tyrkiske restaurant!

Lammekjøtt, poteter, aubergine i en deilig saus, sammen med en god slump fyldig ostesaus og som på toppen av dette blir dekket med ost og gratinert. «Need i say more» !

Moussakaen ble laget i Airfryer, men den kan selvfølgelig også lages i stekeovn. Tid og steketemperatur på begge deler i denne oppskriften!

Moussaka, en barnefavoritt

Jeg var usikker på om dette var en rett Angelica likte, så gleden var stor når min søster inviterte oss på det for en tid tilbake siden. Hun elsket det. Og vi har allerede laget moussaka 2 ganger bare denne sommeren. Normalt sett når det lages moussaka eller lasagne her hos oss er det ikke særlig mye igjen å varme opp i dagene etter. Her spises det både som middag og til kveldsmat når det først lages. Er det noe igjen, blir det gjerne med i mattermosen i skolesekken.

Moussaka laget i airfryer

Oppskrift 4 porsjoner2

Grønnsaker

  • 2 mellomstore aubergine, eller 1 stor
  • 400 g poteter
  • olje til steking
  • salt og pepper

Kjøttsaus

  • 400 g lammekjøttdeig ( karbonadedeig, kjøttdeig kan også benyttes)
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 2 sjalottløk, eller 1 vanlig gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss tomatpure
  • 1 dl rødvin
  • 2 dl kjøttkraft
  • 2 dl hermetiserte hakkede tomater
  • 1 ss tørket timian
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ss sukker
  • 1 ts kanel
  • salt og pepper

Ostesaus

  • 2 spiseskjeer smør
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 5 dl oppvarmet melk
  • 60 g revet parmesan
  • 40 g revet mozzarella
  • salt og pepper
  • 1 egg
  • 100 g parmesan til topping/gratinering
Hjemmelaget moussaka i airfryer
Hjemmelaget Moussaka oppskrift
Hjemmelaget moussaka laget i airfryer

Slik gjør du

  1. Kutt aubergine i tynne skiver. Bruk en sprayflaske eller ringle over litt olje. krydre dem med salt og pepper. Stek i airfryer på 175℃ i 10 minutter, eller i stekeovn på 180℃ i 12-15 minutter. De skal få en fin og gylden farge. Gjør det samme med potetene om du skal steke moussaka i airfryer. Gjerne i 2 omganger. Skal du steke moussaka i ovn, er det ikke nødvendig å forsteke potetskivene, da moussakaen stekes lengre.
  2. La kjøttsaus. Brun kjøttdeigen i litt olje i en varm stekepanne. Tilsett løk og hvitløk når kjøttet er blitt brunet. Ha i tomatpure og rør lett. La det surre ete par minutter. Tilsett så rødvin, rør inn og ha deretter i kjøttkraft hermetiserte tomater og kok opp. Tilsett krydder og smak til. La kjøttsausen koke inn i ca. 15 minutter.
  3. Lag ostesaus. Varm opp melken. Smelt smør i en varm panne og rør inn hvetemelet. Rør godt med en visp. Hell i melk gradvis under stadig omrøring til du får en jevn og klumpfri saus. Kok opp, men pass på så den ikke svir seg. Ha i revet parmesan og krydder. La den småkoke i 5 minutter. Smak til. Ha 2-3 spiseskjeer med ostesaus og rør inn i kjøttsausen.
  4. Finn frem en ildfast form som passer i din airfryer eller stekeovn. ( jeg brukte en oval form fra Ikea i min airfryer) Smør formen og begynn med å legge potetskivene i bunn- deretter et lag med aubergine- kjøttsaus-potetskiver-aurbergine-ostesaus-revet parmesan. Stek formen i airfryer på 175℃ i 20 minutter. I stekeovn 180℃ i 40 minutter.
  5. La moussakaen stå å hvile i minst 10 minutter før du serverer, gjerne sammen med en deilig gres salat og brød attåt.

Oppskrift på gresk salat finner du HER

Kommentar:

Vi stekte potetene med skallet på. Ønsker du å skrelle dem, så gjør du det.

Det vil også komme en kortere videosnutt av hvordan jeg lager moussaka i løpet av kvelden på Instagram.

Videoen kan du se HER

Moussaka oppskrift for airfryer

Siden sist….

Boka mi gikk i trykk denne uken. Som igjen betyr at det nærmer seg en lansering. Herregud så gøy og som jeg gleder meg.

EN kokebok med over 100 airfryer oppskrifter pluss mer!

Før selve lanseringen vil det være et forhåndssalg og det vil bli annonsert fortløpende.

Følg meg gjerne på Instagram for å holde deg oppdatert❤

Det har vært litt stille ellers da jeg endelig kan puste litt ut. Det har vært et intenst år. Og nå som boka er i trykk, har jeg fått nattesøvnen tilbake. Om det er utmattelsen, lettelse eller mindre stress som har gjort det vet jeg ikke. Men at kroppen trenger hvile er det ingen tvil om. Det har blitt noen turer til fjells og noen kvelds-runder og «Trude-tid». Jeg trives aller best ute på fritiden, så der er det litt å ta igjen.

På søndag kommer det oppskrift på en digg pastasalat, så titt gjerne innom igjen da.

Ønsker deg en skikkelig fin og god helg😍😍

#airfryer #airfryermat #bbq #biff #boller #brød #burger #dessert #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #grillmat #gryterett #høstmat #jul #kosemat #kylling #laks #lam #lasagne #lunsj #mango #matpakke #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #salat #sauser #scampi #sjømat #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #søtt #taco #tapas #texmex #tilbehør #turmat #vegetar #ørret

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Bestill boka mi DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA til 349,– Fri frakt og 1–4 dagers levering.Trykk her for å bestille!
+