Hvem liker vel ikke nystekt Crumble, fylt med de deiligste smaker?
Perfekt dessert, som i tillegg er NESTEN Sukkerfri
Crumble kan varieres i det uendelige og det er det som gjør den like spennende hver gang.
Det er en dessert som ikke tar lang tid å lage og oppskriften er superenkel!
Er du en av de som har AIRFRYER og ikke har testet ut bakst i den, er denne noe du bør lage i løpet av helgen:)
Oppskrift til 2 porsjoner
- 1 DL FROSNE BLÅBÆR
- 1 EPLE
- 2 SS MAGER KESAM PASJONSFUKT /BRINGEBÆR
- 1 TS KANEL
- 1 SS SUKRIN GOLD
Crumble
- 3 ss havregryn
- 10 ss hakkede mandler
- 10 hakkede cashewnøtter
- 2 ss sukringold, eller annen søtning
- 1 ss fibrafullkornsmel, eller annet grovt mel
- 2 ss smør, eller kokosolje
Slik gjør du
- Ha sukrin og blåbær oppi en ildfast skål. Kutt epler i terninger og ha oppi samme form. Strø over kanel og vend i kesam .
- Ha i gryn ( kjør gjerne havregryn i en blender til finere konsistens om du ønsker) og nøtter i stekepanne med litt fett oppi . Rør godt og la det få litt gyllen farge. Ha blandingen over bærene og sett i ovnen på 180 grader i ca 10-15 minutter.
- Stek i Airfryer på 180℃ i 8-10 minutter ( Varierer noe fra hvilket merke/modell du har)
- Ha en liten skje sukringold over lokket om du ønsker det litt karamellisert. La den stå et par minutter å hvile før servering.
kommentar
server med denne herlige isen her til eller med zero vaniljesaus og bær!
Har du rester av kjeks, kan du knuse de litt å ha i blandingen til lokket.