Nystekte hveteboller med vaniljekrem, fins det noe som slår lukten av nystekte boller?
Supermyke, søte og luftige boller. Oppskriften som jeg deler her, er en oppskrift som alltid gir et godt resultat.
Anbefaler deg å bruke denne oppskriften neste gang det skal bakes boller hjemme hos deg!
Alltid samme grunndeig
Oppskriften på mine søte gjærdeiger, har alle den same grunnoppskriften. Så om du skal lage skillingsboller, karamellsnurrer, bringebærboller, hveteboller, solskinns boller eller lignende. Så er det bare opp til deg hva du vil ha i eller, på dine bollene dine.
Har delt flere varianter tidligere på bloggen.
De blir myke og gode, saftige og luftig, så vel verdt den tiden du bruker på å lage og vente på at deigen heves.
Ønsker deg en herlig søndag videre❤
solskinnsboller
Oppskrift til Ca. 20 boller
- 930 g hvetemel
- 100 g sukrin gold e.l eller bruk vanlig sukker
- 1 pose tørrgjær, til søte deiger ( halver for sakte heving)
- 1 ts kardemomme
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts ekte vanilje pulver/ evt. ekte vanilje sukker
- 5 dl lettmelk, lunken
- 2 ss honning
- 1 egg
- 80 gram romtemperert smør
Fyll
- Vaniljekrem
Slik gjør du
- Ha gjær, lunken melk og honning i en bolle og bland godt. Bland alt det tørre i en stor bakebolle, bortsett fra smør. Og ha deretter i det våte.
- Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin på middels hastighet. Kjør i ca. 5-10 minutter. Deigen kan virke litt hard, men den blir perfekt når smøret blandes i.
- Ha i smør klatter litt og lett mens deigen eltes på lav hastighet. Kjør til deigen er så smidig at den slipper bakebollen.
- Hev deigen i ca 1,5-2 timer på et lunt sted. ( halveres med å doble gjærmengden.)
- Ha bolledeigen utover bakebord og del i 2. Form deigen sammen til en pølse og skjær opp passe stor boller som du legger på brett med bakepapir.
- Ha et håndkle over bollene og etterhev i ca 45-60 minutter. ( halveres ved dobling av gjærmengde)
- Bruk bunnen av et smalt glass e.l. og trykk lett ned i de bollene du ønsker vaniljekrem.
- Pensle bollene med egg eller lettmelk. (perlesukker kan strøs på om ønskelig)
- Stek i forvarmet ovn på varmluft. 210 grader i ca.15 minutter.
Kommentar:
Bollene må gjerne dekoreres med melisglasur. Har du kokos liggende, ha gjerne på. Da får du det som vi her i Bergen kaller for Skoleboller!
Forresten kan det være lurt å droppe glasur dersom bollene skal fryses.
hveteboller med vaniljekrem
Oppskrift på kanelboller finner du her
Oppskrift på gresskar snurrer finner du her
Bringebær snurrer med ostefyll finner du her