Verdens beste boller stekt i airfryer

Hveteboller stekt i airfryer | matpaaminutter

Hveteboller stekt i airfryer oppskrift av matpaaaminutter

Verdens beste boller laget i airfryer. Så saftige, luftige, søte og gode. Boller som du kan overraske både stor og små med, eller nyte ved siden av en kaffekopp alene!

Jeg elsker gjærbakst, men hvem gjør vel ikke det?!

Bolleoppskriften dere får i dag ligger allerede ute i flere innlegg, da jeg stort sett alltid bruke den samme grunnoppskriften i søte deiger. Resultatet blir alltid vellykket og oppskriften er lett å følge.

Bollene er stekt i airfryer, men fortvil ikke. Du får også steketid og temperatur for steking i ovn også.

Behind the scenes

I dag har det vært en lang dag på kjøkkenet og i skrivende stund ser det fremdeles nokså bombet ut.

Jeg har delt «behind the scenes» i dag på min Instagram Story. Og det er tidkrevende, men også gøy. For et engasjement!!

Lenge siden det har rent inn med meldinger og spørsmål som i dag. Og det er så gøy at dere vil se mer enn bare bildene jeg publiserer og oppskriftene. I dag har jeg tatt et par nye bilder og de siste bildene som jeg ønsket å ta på ny, for syns skyld. Den ene retten er en av favorittene på bloggen her som også kommer med i boka. Og har vist den steg for steg i dag på Instagram, også gjennom foto shooten. Skulle gjerne vist dere bilder fra dagen i dag, men det har bare vært filming, så beklager det!

Derfor er da også bolle oppskriften noe forsinket her. Men bedre seint enn aldri😍

Boller i airfryer

Når du baker boller i airfryer, kan du også bruke airfryeren til å etterheve boller. Har du flere boller enn du har plass til i din airfryer, må noen stå et annet sted. Det som er viktig når du skal bake boller i airfryeren. Er at du må enden pensle bunnen og veggene i din airfryer slik at bollene ikke henger fast. Jeg bruker ofte eller av og til en brett som jeg steker bollene oppå, slik som den du ser på bildet. Du kan også legge litt bakepapir i bunnen din airfryer, så lenge det ikke er fare for at det kan blåse opp i elementene og ta fyr.

Verdens beste boller laget i airfryer

Til ca. 20 boller trenger du

 • 480 g hvetemel
 • 120 g sukker, eller annen søtning
 • 5 g tørrgjær, eller 25g fersk gjær
 • 1 ts kardemomme
 • 1/4 ts salt
 • 1 ss vaniljesukker
 • 2 1/2 dl lettmelk, lunken (for enda søtere boller kan fu erstatte halvparten av melken med kondensert søt melk)
 • 1 ss honning
 • 1 egg
 • 30 gram romtemperert smør, til slutt
 • 3 ss ekstra hvetemel, etter behov helt til slutt

Slik gjør du

 1. Bland sammen honning, egg, lunken melk og gjør i en liten skål eller desilitermål.
 2. Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen og spe på med det våte litt og litt. Elt deigen godt med i en elte maskin eller for hånd, i minst 10 minutter. Ha i det romtempererte smøret litt og litt og elt videre i 3 minutter, eller til deigen er glatt og smidig. Dersom deigen er noe klissete, kan du tilsette 1-3 spiseskjeer hvetemel. Sett deigen tildekket på et lunt sted i 1 time, eller til dobbel størrelse.
 3. Ha litt mel på bakebordet hvis deigen skulle være klissete. Del deigen opp i 15-20 emner, alt etter hvor store/små boller du ønsker å lage. Trill dem runde og fine. Sett dem til å etterheve i ca. 30 minutter på et lunt sted. Eventuelt i airfryer/ovn på 40℃.
 4. Pensle bollene med melk og stek dem på 150-155℃ i 12-15 minutter. Litt avhengig av hvor effektiv airfryer du har. Åpne opp og sjekk dem etter 10 minutter. De skal ha en fin og gylden farge når de er ferdigstekte. I ovn steker du dem på noe høyere temperatur. Ca. 200℃ og stek i ca. 10 minutter. La bollene avkjøles på rist.

Tips: Du kan bruke bakepapir i airfryer hvis det er ønskelig. Nyere airfryere kommer ofte med non- stick belegg og det er da ikke nødvendig å bruke papir eller pensle kurven/risten. Bruker du papirformer eller kakeform, må det gjerne legges til et par minutter. Så følg med når de nærmer seg ferdig stekte.

I morgen er det ny uke, med nye muligheter

Jeg har ingen eksakt oppskrift som jeg har bestemt for den kommende uke. SÅ har du noen ønsker/forslag?? Så tar jeg gjerne i mot altså. Ønsker deg en fortsatt fin sommer og håper du har litt bedre vær enn det vi har her for tiden. Det er fremdeles lite som minner om sommer. ❤❤

6 thoughts on “Hveteboller stekt i airfryer | matpaaminutter

 1. Hei.
  Måtte prøve hvetebolle oppskriften din, for den ser så god ut.
  Men har et spørsmål, Egget skal det i deigen eller bruke det til pensling? Ser at under punkt 4 står det «pensle med melk»
  Tusen takk for en super side og din veldig gode bok.

  1. Hei Roy. Egget skal i deigen ja, blandes sammen med de våte ingrediensene og bollene pensles med litt melk:)
   Så fint å høre at du liker både siden og boka mi, tusen takk. Og fint at du spør om det du lurer på. Ofte kan det være flere som lurer på det samme:) Goid helg

 2. Mine boller blir ikke stekt under, prøvde først med bakepapir, etterpå uten, blir ikke stekt under, brukte 160 gr. 15 min. Så snudde de og stekte de noen min. der.
  Men én god oppskrift, deilige boller.

  1. >Heisan. Det var kjedelig å høre. Du kan snu bollene siste 3 minuttene eventuelt. Det er litt invidiuelt hvordan airfryere steker, spesielt på bakst. Det er da de kan skille seg ut litt. Så bra du likte dem:) Men prøv det neste gang, sikker på de vil bli perfekte da:=) Nyt søndagen❤️klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+