Pizza med spekeskinke | Airfryer | matpaaminutter

 

Da var det endelig fredag igjen folkens.

Vi har stekt pizza i airfryer. Så godt og utrolig enkelt.

Fredagspizza

Det er få ting jeg ikke liker på pizza og jeg kan faktisk bare huske at jeg 1 eneste gang ikke har «likt» pizzaen jeg fikk servert.

Den var det stekt laks på. Har du fått servert en pizza som du ikke likte?

I dag har vi laget hvit pizza, det vil si vi har byttet ut den klassiske røde pizzasausen med noe som enkelt som creme fraiche.

Jeg elsker spekeskinke og kombinert med blåmuggost, mozzarella og masse grønt ble dette innmari digg!

Airfryer pizza

Oppskriften rekker til 2 porsjonspizza. Du klarer kanskje få 3 om du liker veldig tynn bunn.

Dersom du vil lage den i langpanne, dobler du denne oppskriften.

Skal du lage pizza i airfryer, legg bakepapir i bunnen av airfryeren og bruk en penn til å markere målene slik at du kan klippe den til og tilpasse den til din airfryer. De kommer jo i mange størrelser. Jeg bruker som oftest å doble oppskriften og forsteke bunner som jeg oppbevarer i fryseren. Går omtrent like raskt å steke som en ferdigpizza.

Ha en formidabel fin fredag og en riktig god helg❤


fredagspizza med spekeskinke

2 porsjonspizza

DEIG

  • 300 g pizzamel (varierer litt så juster til du får en perfekt konsistens)
  • 1/2 pose pizzagjær
  • 2dl lunkent vann
  • 1/4 ts sukker
  • 2-3 ss olivenolje
  • 1 liten klype salt

PIZZAFYLL

  • Spekeskinke, bruker i snitt 3 skinke skiver pr pers. Se hva du får plass til
  • 4 ss creme fraiche
  • nykvernet pepper
  • 10 miniplomme tomater
  • 1 rødløk
  • 1 håndfull basilikumblader
  • revet mozzarella, bruker omtrent 30 gram pr porsjonspizza
  • blåmuggost, bruker omtrent 25 gram pr porsjonspizza

SALAT

  • Rucculasalat
  • Rødløk
  • Tomater
  • 1/2 lime
  • olivenolje
  • Evt. hvitløksdressing ved siden av

Slik gjør du

  1. Rør ut gjær i lunkent vann, sammen med sukker og olje. Tilsett melet og ha deretter i salt. Elt deigen godt sammen for hånd. Bruk minst 5 minutter med den på bordplaten. Sett den så til heving i 30 minutter.
  2. Skjær opp alle grønnsakene og gjør klar salaten.
  3. Bruk hendene og form deigen til 2 porsjonspizza. Legg bunnene på bakepapir. Smør et lag med creme fraiche utover pizzaene og ha på nykvernet pepper.
  4. HAR DU AIRFRYER: Forstek bunnen i forvarmet airfryer, på 180°C i 4 minutter. Deretter ha på fyllet og stek i ytterligere 7 minutter, eller til den har fått gylden og fin farge.
  5. Spre løk, tomater og basilikum utover den hvite sausen. Ha så over ønsket mengde med begge ostene og avslutt med å legge på spekeskinke. Jeg bruker å kutte dem opp i strimler som jeg bretter en gang.
  6. Stek i forvarmet steikeovn på 200 grader til den er gyllen brun skorpe.

La pizzaen (ene) stå et par strakser før du begynner å skjære.

PS: Til dere som har pizza grillpanne. Bruk bakepapir til hjemmelaget pizza. Det går helt fint uten, men 1 av gangene mine, ble den revet litt i midten pga elementet på tilbehøret.


Aifryet pizza

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »