Hvit pizza med spekeskinke | matpaaminutter

 

Da var det endelig fredag igjen!

I dag får du oppskriften på denne herligheten her av en pizza!

Hvit pizza, det vil si vi har byttet ut den klassiske røde pizzasausen med hvit saus, det vil si creme fraiche lett.

Spekeskinke, blåmuggost, mozzarela og masse grønt gjør det til et skikkelig godt måltid.

Vi har fått et nytt tilbehør til vår airfryer, nemlig en pizza grillpanne. Den har vi nå fått testet ut hele 3 ganger og må si oss meget så fornøyd med resultatet.

Så oppskriften jeg deler, rekker til 2 porsjonspizza.

Dersom du vil lage den i langpanne, dobler du denne oppskriften.

Less på med deilig salat når pizzaen er ferdig stekt, nam nam.

Ha en formidabel fin fredag og god helg<3


fredagspizza med spekeskinke

2 porsjonspizza

DEIG

  • 300 g pizzamel (varierer litt så juster til du får en perfekt konsistens)
  • 1/2 pose pizzagjær
  • 2dl lunkent vann
  • 1/4 ts sukker
  • 1 ss olivenolje
  • 1 liten klype salt

PIZZAFYLL

  • Spekeskinke, bruker i snitt 3 skinke skiver pr pers. Se hva du får plass til
  • 4 ss creme fraiche
  • nykvernet pepper
  • 10 miniplomme tomater
  • 1 rødløk
  • 1 håndfull basilikumblader
  • revet mozzarella, bruker omtrent 30 gram pr porsjonspizza
  • blåmuggost, bruker omtrent 25 gram pr porsjonspizza

SALAT

  • Rucculasalat
  • Rødløk
  • Tomater
  • 1/2 lime
  • olivenolje
  • Evt. hvitløksdressing ved siden av

Slik gjør du

  1. Rør ut gjær i lunkent vann, sammen med sukker og olje. Tilsett melet og ha deretter i salt. Elt deigen godt sammen for hånd. Bruk minst 5 minutter med den på bordplaten. Sett den så til heving i 30 minutter.
  2. Skjær opp alle grønnsakene og gjør klar salaten.
  3. Bruk hendene og form deigen til 2 porsjonspizza. Legg bunnene på bakepapir. Smør et lag med creme fraiche utover pizzaene og ha på nykvernet pepper.
  4. Spre løk, tomater og basilikum utover den hvite sausen. Ha så over ønsket mengde med begge ostene og avslutt med å legge på spekeskinke. Jeg bruker å kutte dem opp i strimler som jeg bretter en gang.
  5. Stek i forvarmet steikeovn på 200 grader til den er gyllen brun skorpe.

La pizzaen (ene) stå et par strakser før du begynner å skjære.

PS: Til dere som har pizza grillpanne. Bruk bakepapir til hjemmelaget pizza. Det går helt fint uten, men 1 av gangene mine, ble den revet litt i midten pga elementet på tilbehøret.


Aifryet pizza

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »