Halloween nærmer seg og i år må du bruke gresskarkjøttet til å bake boller med!
Feirer du ikke Halloween, så kjøp deg et flaskegresskar (butternut squash)eller 2. For disse snurrene blir bare helt NYDELIG med gresskar!!
Litt i deigen, men mest i fyllet.
Halloween nærmer seg og selv om du ikke feirer det, ei bruker å kjøpe gresskar. Jeg anbefaler jeg deg å teste ut denne oppskriften. Ganske sikker på at disse bollene vil gi deg mersmak. Saftig og luftig er de ihvertfall <3
Om du lager en langpanne med snurrer, eller enkle snurrer er helt opp til deg. Du kan også lage mindre bollekaker i rund variant eller lage den varianten du liker best.
Håper du gir dem et forsøk!
Ha en fin fredagskveld 🙂
Oppskrift til 1 stor langpanne- eller mange enkle / evt. 2 runde bollekaker
- 600 g gresskar, uten skall
Bolle Deig
- 600 g hvetemel ( i tillegg 2-3 ss hvetemel som blandes i etter smør til sist)
- 2 ss brunt sukker (for sukkerfri: 2,5 ss Sukrin Gold)
- 10g ( 1 pose tørrgjær) til søte deiger
- 2,5 dl lettmelk, lunken
- 1 egg
- 1 ss honning ( for sukkerfri 2 ss sukrin gold sirup)
- 1/4 ts salt
- 2 ss gresskarkjøtt (1/4 del av mosen)
- 45 g smør, romtemperert ( has i på slutten av eltingen)
Fyll
- Resten av gresskarmosen
- 2 ss smør
- 1,5 ss kanel
- 2 ss brunt sukker ( for sukkerfri : 3 ss sukrin Sukrin Gold)
Glasur
- 1 pk, 200g philedelhia lett kremost
- 1 ts vaniljepulver
- 2 ss smør
- saften av 1 klementin
- sukrin melis til ønsket tykkelse evt. vanlig melis
- konditorfarge, valgfritt
Slik gjør du
- Fjern skall og kjerner på gresskaret. Del i mindre biter og kok dem møre. Sil dem og mos med gaffel.
- Bland lunken melk, med tørrgjær og sukker. Ha deretter i honning, 1/4 av gresskarkjøttet, egg og salt. Hell blandingen over i eltebollen og kjør på sakte hastighet. Kan økes til middels når deigen har «satt» seg. La den elte i minst 10 minutter.
- Ha så i romtemperert smør. Ha i litt og litt om gangen mens du fortsatt elter deigen. Normalt sett må du her justere med 2 spiseskjeer hvetemel for ønsket konsistens. La den gå i 5 minutter til.
- Ha deigen over på en bordplate og elt for hånd noen minutter. Det skal ikke være behov for å ha mel på bakebordet. Ta en glutentest ( form deigen til en rund ball. trykk flaten av en fingertupp ned i deigen. Er det sprett i deigen, er den klar for heving) for å være sikker på at den er eltet nok. Sett til heving på et lunt sted tildekket med plast eller et klede i 1 time.
- Fyllet Lager du slik, imens deigen hever. Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk håndmikser eller visp til å blande det hele sammen.
- Når deigen er ferdighevet, deler du den i to og kjevler ut et rektangel av hver. La den være ca. 1cm tykk. Smør fyllet utover hele deigflaten, men la det være igjen 2 cm av ene kanten til, slik at du får brettet den over til slutt i rullingen.
- Rull sammen og del opp i ca. 11 emner (22 totalt) Fordel dem utover en langpanne/ kakeform, eller fordel dem hver for seg på brett med bakepapir. Sett enda en gang til heving, i 30 minutter.
- Stekes på varmluft 200 grader i ca.12-15 minutter, La dem hvile på rist noen minutter før du har utover glasuren. Glasuren lages enklest ved å ha alle ingrediensene i en bolle, for deretter å piskes godt sammen med en håndmikser.