Nystekte, søte og saftige karamell knuter. Fylt med karamell, hakkede pistasjnøtter og et lett dryss med sukrin melis på toppen…..
Sist søndag hadde vi bakesøndag.
Boller og rundstykker i forskjellige former og med forskjellig fyll.
Noe med og noe uten sukker.
Det er ikke så ofte vi bruker å bake boller og kaker, men en gang i blant.
Mini på 5 år, syns det er stor stas og det var hun som laget alle boller og knuter. Med bittelitt hjelp fra meg da.
Tålmodigheten lenge leve…..er ikke gøy når du er 5 år og må vente SÅÅÅ lenge på at deigen skal bli stor og fin.
Har en pågående avstemning på Instagram om oppskrift på disse knuttene skulle publiseres i dag eller Sukkerfri eplekake med havregryn…I skrivende stund ønske 59% denne.
Jeg lytter til mine trofaste følgere, så eplekaken får jeg dele neste uke!
Skal du lage disse allerede i morgen eller søndag, er det jo tvilsomt at du får tak i dette karamell pålegget, men kan ertattes med noe som fås kjøpt i alle dagligvare forretninger.
Se oppskrift!
Proteinella Salted caramel fra Bodylab er noe av det beste jeg har smakt.
Dette pålegget er uten tilsatt sukker og smaken er det ingenting å utsette på.
IKKE SPONSET !
Er du svak for det salt sammen med det søtt, bestill og prøv.
Bestilte mitt via https://www.fightit.no/
Angrer alt på at jeg ikke bestilte flere glass.
Oppskriften holdt til 10 karamellsnurrer og resten laget mini kanel snurrer og sommerboller av.
Totalt får du ca 25 boller ut av oppskriften.
Oppskrift
930 g hvetemel
100 g zero 100% erythritol eller evt sukrin
1/2 pk tørrgjær, til søte deiger
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
1/2 ts ekte vanilje pulver/ evt ekte vanilje sukker
5 dl lettmelk, lunken
2 ss honning
1 egg
80 gram romtemperert smør
Fyll : 1 glass Zero Proteinella salted caramel
1 håndfull hakkede pistasjnøtter
Evt : 1 glass HAPÅ og lett dryss med maldonsalt e.l.
PS: om du lager knuter eller snurrer, er helt opp til deg. Smaken er like god uansett hva du velger å gjøre!
Slik gjør du
1. Bland alt i en stor bakebolle, bortsett fra smør.
2. Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin på middels hastighet.
3. Kjør i ca 5-10 minutter.
4. Ha i smør klatter litt og lett mens deigen eltes på lav hastighet.
5. Kjør til deigen er så smidig at den slipper bakebollen.
6. Hev deigen i ca 2 timer på et lunt sted.
7. Ha deigen ut på benken og bruk litt mel om den skulle være litt klissete.
8. Kjevle den til ca. 1 cm tykkelse.
9. Smør utover fyllet, jo mer på desto bedre, uten å overdrive.
10. Etterheves i ca 45-60 minutter.
11. Stekes på 210 grader i ca 10-12 minutter.
Avkjøles på rist. Ha gjerne litt sukrin melis dryss over ved servering.
Dersom du ikke skal spise de samme da, bør de fryses så fort de er nedkjølt.