Viltkebab med reinskav og tyttebærdressing

Kebab med reinsdyrskav | Airfryer | matpaaminutter

Kebab med reinsdyrskav

Her snakker vi skikkelig digg kebab på få minutter!

Norsk mat magi som smaker helt himmelsk. Kanskje høstens beste kebab?

Kjøttet er krydret med hjemmelaget viltkrydder, knasende sprø grønnsaker og med en nydelig god dressing med tyttebær.

Du må gjerne bytte ut reinskav med annet viltkjøtt om du ønsker det altså. Jeg bytter gledelig ut den tradisjonelle fredagstacoen med denne kebaben her for å si det sånn. Min datter er også veldig glad i denne. Skal sies at hun bruker rømme i sin i stedet for dressing og har ekstra sopp i. Hun elsker sopp😃 Jeg laget min kebab i airfryer( minst søl med den) Mendu må gjerne bruke stekepanne og ovn om du ikke har airfryer!

Dessverre har jeg ikke fått postet nye oppskrifter her siste tiden, men det har sin naturlige forklaring i at jeg nylig lanserte min aler første kokebok.

Men allerede på søndag vil dere få nok en helt ny oppskrift fra meg. Da på en deilig pastarett med en knallgod saus og svinekjøtt. Bare å glede seg😍

Bestselgende forfatter

På denne fronten har det vært travelt siste måneden. Det er i dag nøyaktig 4 uker siden jeg lanserte «Den store Airfryer kokeboka» sammen med Frisk Forlag🎈🎉

Vi hadde et opplag på hele 3000 bøker som vi solgte ut bare få dager etter lanseringen 15 september, tenk det. Etter en ukes tid kom boka også ut i butikkene og jeg kom allerede inn på Boklista TOPP10 i min sjanger allerede første uka. I uke 2. rykket jeg opp til 9. plass. I uke 40 og 41 vil du naturligvis ikke se meg der, da det ikke har vært bøker igjen noe sted ( bare noen unntak).

2. Opplag skulle ankomme lageret 14. oktober, men heldigvis kom det før tiden og er allerede nå på vei ut til alle de som har sikret seg boka og de vil snart være på plass igjen i butikkhyllene.

I Norge, kan man allerede etter 5000 solgte bøker utnevne seg som en «bestselgende» forfatter. Det er helt sinnsykt å tenke på.

Som førstegangs forfatter og det på mindre enn 4 uker! Må si at sjokket enda ikke har lagt seg over all den gode responsen jeg har fått fra alle kanter. Tusen hjertelig takk. Hadde dere bare visst hvor enormt mye det betyr for meg!

3. Opplag er bestilt og allerede i trykk. Så ingen fare for at vi er utsolgt når julehandelen starter😃

Høstmat

Det beste med høsten utenom de flotte fargene ute i naturen, er maten. Deilige gryter, supper, norsk frukt og grønt på sitt beste.

Og for å ikke snakke om nydelige kjøtt og fiskeretter som passer perfekt for høst og vinter. Jeg elsker viltkjøtt og håper det blir mer enn nok av tid til å dele deilige oppskrifter med dere utover høsten og vinteren. Har allerede skrevet ned noen som er planlagt å dele.

Om du har noen ønsker, er det bare å legge igjen en kommentar eller sende meg en melding.

Håper dere vil like vilt-kebaben og at den blir en skikkelig favoritt. Fortell meg gjerne hva dere syns om den❤

Viltkebab med reinskav og tyttebærdressing

Det fine og enkle med Kebab er at det bare er å sette ut alle skåler med alt tilbehør på samme måte som når du serverer taco. Da kan gjestene forsyne seg og ha i akkurat det som de liker best!

Du trenger til 3 porsjoner

  • 3 Pitabrød
  • 400g reinsdyrskav
  • 3 ss olivenolje til steking
  • 1,5 ss viltkrydder ( se under for hjemmelaget miks)
  • 100 g valgfri sopp ( gjerne en miks av flere sorter)

Viltkrydder ( knus til alt er oppløst i en morter)

  • 1 ss hele rosepepper
  • 1 ss hele sort/miks pepper
  • 1 ss hele einebær
  • 1 ss sennepsfrø
  • 1 ss timian
  • 1 liten teskje kardemomme
  • 1 ss salt

Tyttebærdressing

  • 1,5 dl lettrømme eller creme fraiche
  • 3 ss majones
  • 4 ss tyttebærsyltetøy
  • 1/3 ts salt
  • 1/3 ts pepper
  • 1 fedd hvitløk

Tilbehør

  • Crispy salat
  • revet gulrot
  • rødløk
  • granateple kjerner

( her kan du legge til og bytte ut om du vil)

Kebab med reinskav

Slik gjør du

  1. Vask, skyll og kutt opp salat og grønnsaker og legg i små skåler. Stek pitabrødene først på 180℃ i 4 minutter. La kjøttet ligge ute på benken noen minutter og bli delvis opptint. ( om du bruker frossen reinskav). Kutt sopp i skiver og legg sammen med kjøttet. Vend inn (eller spray) olje over og fordel krydderet godt utover.
  2. Legg kjøttet og soppen i airfryer når pitabrødene er ferdig. Legg de på en tallerken og dekk til med et klede. Kjøttet steker du på 200℃ i 4 minutter. Bruk en skje/gaffel og vend på det minst en gang halvveis.
  3. Lag dressing i mens kjøttet steker. Finhakk hvitløken eller bruk en hvitløkpresse. Bland den sammen med rømme, majones, tyttebærsyltetøy og smak til med salt og pepper.
  4. Sett alle elementene utover bordet og snitt pitabrødene slik at du får en god åpning slik at du får plass til masse grønt også.

For mer kebab inspirasjon kan du ta en titt HER

#airfryer #airfryermat #airfryertrude #bbq #biff #boller #brød #dessert #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #gresskar #grillmat #gryterett #høstmat #jul #kosemat #kylling #lam #lunsj #mango #matpakke #panetti #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #salat #sauser #scampi #sjømat #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #turmat #vegetar #ørret

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+