Kikerter snacks | Airfryer | matpaaminutter

 

Sprø kikerter lages på få minutter. Og de blir så sprø og god i Airfryer

Bruk dine favorittkrydder og få akkurat den smaken du liker aller best.

Krydderet kan varieres i det uendelige og her er det bare å bruke fantasien.

Krydderet jeg har valgt å bruke i dag, ( har delt kikerter snacks i tidligere innlegg) er av den greske varianten Gyros. ‘

Kjøpte dette i e butikk som heter Flying Tiger Copenhagen. Men du kan lage din egen variant ved å blande : timian, oregano, salt, pepper, hvitløkspulver, spisskummin, paprikapulver, løkpulver og rosmarin.

Som en flittig Airfryer bruker, så brukte jeg sklart den ogs i dag til denne snacksen.

Men til deg som ikke har airfryer, legg de utover et bakebrett og stek der i stedet. Ingen problem.

Du trenger ikke bare spise kikerter bare som snacks altså, bare så det er sagt.

Sprø, krydrede kikerter passer utmerket å ha i en god salat, som tilbehør til kjøtt og fisk, som garnityr i supper.

I morgen er det igjen helg og da tester du de kanskje ut?? <3

Oppskrift

  • 1 pakke kikerter a 380 gram
  • 1 ss Hvitløksolje
  • 1 ss Gyros krydder
  • 1 liten klype salt

Slik gjør du

  1. Sil bort laken fra kikerter og tørk dem så vidt ed litt kjøkkenpapir/klede. Ha de over i en liten boks eller pose. Ha i olje og krydder før du rister/blander alt godt.
  2. Sett Airfryer på 200 grader og legg nedi kikerter
  3. Stekes i omtrent 10 minutter.
  4. I stekeovn, 200 grader og Ca. 15 minutter i forvarmet ovn.

Oppskrift på GULROTSUPPE med sprøstekte kikerter, finner du under kategorien supper. Bruk gjerne søkefeltet!


Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter

#airfryer #airfryermat #matpaaminutter

4 thoughts on “Kikerter snacks | Airfryer | matpaaminutter

    1. Her har jeg bruke de behandlede som du får kjøpt på boks i lake. Har alltid disse i skapet, da det får lynraskt å tilberede. 😃

  1. hei, prøvde meg på sprø kikerter idag. 200 grader i 10 min. Brukte airfryer bakepapir. Kikertene ble ikke sprø. Kjørte en ny runde uten bakepapir (rett på crisp-platen), bare 5 min, men stoppet litt tidligere de de begynte å «poppe»…..og det hørtes litt skummelt ut.. Kikertene ble nå bedre, men langt fra sprø…..

    1. De må ikke stekes på bakepapir. De skal rett på risten. Tørket du dem godt med kjøkkenpapir og hadde på litt olje før du la dem i fryeren? Mulig du kan legge til 2-3 minutter. De vil også krispe seg imens de kjøles ned. Lar de som regel ligge i kurven etter de er ferdig men med åpen skuff. Deretter heller jeg dem over på et glass. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+