Chiagrøt | matpaaminutter

 

Har du enda ikke smakt kjøleskapsgrøt/Chiagrøt?
I dag deler jeg oppskriften med deg på en innmari god en
med vanilje, bringebær og cottagecheese

Har laget nokså mange varianter av kjøleskapsgrøt med tiden.
Og like ofte finner jeg en ny «FAVORITT». Gjerne ikke så rart, da de har en tendens til alltid å bli knallgod!

Det er bare å bruke fantasien og det er utrolig mye som passer godt sammen i en Chiagrøt.
Jeg har perioder hvor jeg ikke er så flink til å lage det, men jeg liker å variere på frokostene for ikke bli lei.

En periode er det grøt, den neste smoothie og så knekkebrød osv…

Grøten lages på mindre enn 5 minutter, men den bør stå i et par timer i kjøleskapet før den kan nytes. Og derfor er det enklest å lage den kvelden i forveien.

I dagens grøt, har jeg brukt en nyhet fra Tine, som er en ferdig miks av cottage cheese og yoghurt. Finner du den ikke, miks den selv.

Jammen ble det SUKSESS, på første forsøk

 

Oppskrift 1 porsjon

  • 2 ss havregryn, lettkokte
  • 2 ss Chiafrø
  • 1,5 dl lettmelk
  • 1 stor ss Mager Cottage cheese &Yoghurt
  • 5-6 dråper stevia vanilje, men bruk gjerne en annen søtning
  • 1 liten klype salt
  • 1 ss Bringebærsyltetøy uten tilsatt sukker

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre og tilsett væske, salt og søtning.
  2. Bland godt og hell over i et glass med lokk eller ha folie over skålen.
  3. Sett den i kjøleskapet over natten.

Kommentar:

Er du ikke et frokost menneske, ha den i ett tett glass og pakk den med deg i vesken og nyt når sulten melder seg. Perfekt som turmat også!
Ha gjerne litt bær og nøtter på toppen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »